Antena Meniu Search
x

Pelerinaj într-o galerie de artă, rămas bun pentru Andrei Gheorghe

"Nu trupul contează, ci spiritul", au spus fanii care au venit astăzi să-şi ia rămas bun de la omul care a însemnat pentru generaţii întregi o voce liberă.

Vezi și

"Nu trupul contează, ci spiritul", au spus fanii care au venit astăzi să-şi ia rămas bun de la omul care a însemnat pentru generaţii întregi o voce liberă. Andrei Gheorghe a vrut să plece dincolo altfel, aşa cum a trăit! N-a vrut să fie înmormântat, n-a vrut priveghi lângă sicriul lui.

Lui Andrei Gheorghe i-au plăcut lucrurile altfel. A hotărât, înainte de moarte, că vrea să plece de pe pământ fără priveghi. O galerie de artă contemporană, de care omul de radio era apropiat, şi-a suspendat activitatea în amintirea lui. O fotografie şi o carte de condoleanţe îi aşteaptă astăzi şi mâine pe cei care vor să-şi ia rămas bun de la el.

Sincer, nemilos, arogant, exploziv şi nonconformist, Andrei Gheorghe a fost vocea FM-ului românesc şi un reper pentru mass-media românească. 

Andrei Gheorghe a avut o ascensiune fulminantă de la profesorul de ţară care preda limba rusă într-un sat din Ialomiţa la superstarul care îşi permitea să fie dur, sarcastic şi arogant cu toată lumea. A fost „Midnight Killer-ul" care ţinea trează Constanţa în anii 90 şi vocea liberă pe care generaţii întregi au aşteptat-o la "13-14"

Andrei Gheorghe a murit singur, în mansarda casei lui din Voluntari. Pentru că moartea e clară, spunea el, calitatea vieţii e ceea ce contează.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Pelerinaj într-o galerie de artă, rămas bun pentru Andrei Gheorghe