Antena Meniu Search
x

În Siria oamenii mănâncă iarbă pentru a supravieţui!

Imagini apocaliptice în Siria, unde oamenii care nu mor împuşcaţi riscă să o facă din cauza malnutriţiei

Sute de bărbaţi, femei şi copii luptă în Siria pentru a prinde un pachet cu alimente adus de ONU, care a solicitat trupelor rebele şi celor Al-Assad să înceteze ostilităţile pentru a permite accesul umanitar în siguranţă. 

Alimentele au mers într-un cartier din capitala Siriei, unde au împărţit alimente oamenilor care nu mai primiseră nici un fel de mâncare de luni de zile! 

Nici medicamente, nici apă. Oamenii au ajuns să mănânce până şi iarbă pentru a supravieţui!

Şeful ONU, Chris Gunness, a spus că este extrem de dificil de oferit alimente în Yarmouk, un cartier din Damasc populat cu mai mult de 112.000 de refugiaţi palestinieni căruia i-a fost blocat accesul la orice ajutor străin. 

Acest cartier a fost sigilat în iulie 2013, oamenii murind din cauza foametei, dar şi din cauza conflictelor armate!

ONU a primit acces în acest cartier la sfârşitul lunii ianuarie, dar din cauza ciocnirilor violente din ultima perioadă accesul ar putea fi blocat din nou. 

Chris Gunness este extrem de afectat de ce a văzut în acest cartier: "Este imposibil să nu fi impresionat de scenele apocaliptice din această tabără de refugiaţi palestinieni din Yarmouk, Damasc. Acest cartier este asediat şi blocat oricărui ajutor din afară de luni de zile". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » În Siria oamenii mănâncă iarbă pentru a supravieţui!