Antena Meniu Search
x

Înaltpreasfinţitul Pimen, infectat cu noul coronavirus, a murit

Înaltpreasfinţitul Pimen a trecut la cele sfinte potrivit unei postări făcute de pagina de Facebook a Televiziunii Patriarhiei Române. Arhiespiscopul Sucevei şi Rădăuţilor era internat de o lună de zile la Institutul Matei Balş din Capitală.

de Redactia Observator

la 20.05.2020, 10:57

Vezi și
  • Înaltpreasfinţitul avea 90 de ani.
  • O lună de zile a fost internat.

O lună de zile s-au chinuit medicii de la Spitalul Matei Balş să-i salveze viaţa înaltpreasfinţitului Pimen, în vârstă de 90 de ani.

Cu toate eforturile lor, ierarhul a trecut la cele veşnice, noaptea trecută, în jurul orei unu. Anunţul a fost făcut pe pagina de Facebook a Televiziunii Patriarhiei Române.

Totuşi, aseară în jurul orei 22 managerul spitalul Matei Balş a precizat că starea arhiepiscopului este staţionară şi că fac tot posibilul să-l ţină în viaţă.

Numai că vârsta înaintată şi infectarea cu coronavirus i-au fost fatale. Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor se afla în stare gravă, intubat şi ventilat mecanic, pe secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Matei Balş, încă de la începutul lunii mai, după ce a suferit mai multe complicaţii pulmonare.

Câteva zile mai târziu, mai exact pe 5 mai, sfântul părinte a primit şi un tratament cu plasmă hiperimună, recoltată de la pacienţii vindecaţi de COVID-19.

Din păcate, se pare că nu a dat rezultate, chiar dacă era cel mai nou tratament folosit de medici, în paralel cu o serie de medicamente.

Ierarhul de 90 de ani a fost transportat cu elicopterul de la Suceva la Bucureşti, în urmă cu o lună de zile şi internat aici la spitalul Matei Balş. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Înaltpreasfinţitul Pimen, infectat cu noul coronavirus, a murit