Antena Meniu Search
x

Înaltpreasfinţitul Pimen, testat pozitiv cu coronavirus

Înaltpreasfinţitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a fost testat pozitiv cu coronavirus! Vorbim despre cel mai bătrân membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 21.04.2020, 00:17

Vezi și
  • Înaltpreasfințitul Pimen ar urma să fie transferat la București.
  • Medicii își fac griji din cauza vârstei înaintate a Înaltpreasfințitului.

Înaltpreasfinţitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a fost testat pozitiv cu coronavirus! Vorbim despre cel mai bătrân membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Înaltpreasfințitul Pimen a fost diagnosticat luni seara, la Spitalul Județean Suceava, unde a fost adus pentru un consult, pentru că avea ceva simptome. Înalpreasfințitul a început să se simtă rău în cursul zilei de luni și a fost transferat la Spitalul Județean Suceava.

I s-au făcut mai multe investigații și astfel s-a stabilit că acesta are coronavirus. Reprezentanții spitalului vorbesc despre o formă medie a bolii, dar pentru că Înatul Prelat are vârsta de aproape 91 de ani, acesta va fi transferat cu o aeronavă militară, respectiv cu un elicopter venit de la Iași și care aparține de Ministerul Afacerilor Interne.

Elicopterul va decola de pe Aeroportul Ștefan cel Mare, de la Salciua, avându-i la bord atât pe Înaltpreasfințitul Pimen, cât și un alt pacient care se afla deja în stare gravă.

Reprezentanții Bisericii Ortodoxe spun că au discutat astăzi cu cei din conducerea Episcopiei Sucevei și Rădăuților și nicio altă față bisericească de acolo, de la Arhiepiscopie, nu se simte rău, nu are simptome de coronavirus. 

Direcția de Sănătate Publică Suceava urmează să facă o anchetă epidemiologică pentru a se stabili cu exactitate cu câte persoane a intrat în contact Înaltpreasfințitul Pimen până când a fost diagnosticat.

Sunt imagini apărute în spațiul public, din Noaptea de Înviere, în care se vede Înaltpreasfințitul Pimen, împreună cu alți preoți. Sunt aproximativ 20 de persoane care au participat la slujba respectivă și au stat împreună acolo mai multe ore, atât în exteriorul bisericii, cât și în interiorul bisericii. Persoanele respective nu aveau măști sau mănuși de protecție.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Înaltpreasfinţitul Pimen, testat pozitiv cu coronavirus