Antena Meniu Search
x

Încă două cazuri de infectare cu mutaţia Covid din Marea Britanie. Ambele persoane sunt din focarul de la Şcoala 28 din Bucureşti

Autorităţile informează că s-au descoperit alte două cazuri de infectare cu noua mutaţie de Covid, iar ambele provin din focarul înregistrat la şcoala 28 din Bucureşti.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 01.02.2021, 20:16

Vezi și

Încă două cazuri cu mutaţia Covid, în Bucureşti

Ministerul Sănătății a fost informat astăzi de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) că au mai fost raportate două noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK - linia genetică B.1.1.7 care provin din focarul deja confirmat de la aceeași școală din București.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 43 de ani care lucrează în unitatea de învățământ și un bărbat de 53 de ani, contact direct al altui caz depistat în școală.

Săptămâna trecută au fost anunţate alte două cazuri la unitatea de învăţământ din Bucureşti.

Ministerul Sănătăţii a confirmat vineri 10 noi cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, totalul la nivelul ţării fiind de 15 cazuri.

Redeschiderea şcolilor, decisă marţi, 2 februarie

Premierul Florin Cîţu a amânat pentru marţi orice fel de anunţ cu privire la redeschiderea şcolilor din 8 februarie. Elevii ar putea reveni în bănci din semestrul doi, însă decizia de a deschide şcoala va fi luată abia mâine, „împreună cu domnul președinte”, Klaus Iohannis.

„Vom avea mâine toate informaţiile şi pe baza acestor informaţii vom lua decizia. Nu pot să mă antepronunţ. Până mâine vom avea mai multe informaţii. Din ce vedem, evoluţia este constantă, nu avem o îmbunătăţire fantastică de acum două săptămâni, dar nu avem nicio înrăutăţire, deci suntem oarecum pe un platou. Dacă până mâine vor apărea şi alte informaţii, vom vedea ce decizie luăm împreună cu domnul preşedinte în ceea ce priveşte şcolile”, a declarat Florin Cîţu, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Încă două cazuri de infectare cu mutaţia Covid din Marea Britanie. Ambele persoane sunt din focarul de la Şcoala 28 din Bucureşti