Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Încă un oraș din România care intră în era smart: „Îmi place la nebunie. E ingenios”

Cu un click, călătorii din Sibiu vor afla în cât timp ajunge în staţie autobuzul, dar şi conexiunile între trasee. Iar asta pentru că a fost pusă în funcţiune prima staţie smart de autobuz din oraş. Mai mult, turiştii care circulă cu mijloacele de transport în comun vor afla care sunt obiectivele de interes turistic şi traseele către acestea.

de Andrei Naiţă

la 06.02.2021 , 17:20

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Tânără: E super tare, chiar îmi place la nebunie. E prima dată când vin aici şi e mişto, e ingenios. 

Reporter: Căutaţi acum ceva? 

Tânără: Da, vreau să ajung în zona Cibinului, dar văd că deja arată autobuzul numărul 2. 

Vezi și

Stația este construită din sticlă și metal, are iluminat propriu și este conectată la Internet pentru a asigura informarea călătorilor în format digital. Pe ecranul din stație, călătorii găsesc toate informațiile despre liniile de autobuz. 

Mirela Gligore, purtător de cuvânt Primăria Sibiu: Staţia este conectată la Internet şi oferă utilizatorilor informaţii în format digital prin intremediul unor hărţi interactive, cu explicaţii. Ofera informatii atât depsre timpp de sosire în staţie autobuzeleor, dar şi despre programul de circvulaţie al celorlalte autobuze de pe tarseu. 

Staţia smart a fost gândită în aşa fel încât să vină şi în sprijinul turiştilor care vizitează oraşul. 

Prima stație smart din Sibiu cuprinde inclusiv o hartă interactivă, iar prin intermediul ei, turiştii pot afla informaţii despre obiective, posibilitățile de petrecere a timpului liber, dar şi despre instituțiile publice din oraș. 

Cum era de aşteptat călătorii sunt încântaţi de noua staţie. 

Călător: Foarte inovativă această staţie a lor şi cred că face un bine pentru Sibiu şi pentru oamenii care nu ştiu şi vin pentru prima dată în Sibiu o să-i ajute foarte mult. 

Primăria promite că va continua amplasarea de staţii smart şi în alte zone din ora. Sibiul este al doilea oraş de la noi, după Cluj Napoca, unde există staţii smart.

Andrei Naiţă Like
Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Încă un oraș din România care intră în era smart: „Îmi place la nebunie. E ingenios”