Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Incendiu de proporţii la o cabană turistică din Sibiu. 52 de copii şi adulţi au reuşit să fugă la timp din calea focului

Momente de panică, luni dimineaţă, în localitatea Râu Sadului din judeţul Sibiu. O cabană turistică a fost cuprinsă de flăcări, iar la momentul izbucnirii incendiului, înăutru se aflau peste 50 de persoane: copii aflaţi în tabără şi trei adulţi care îi supravegheau. Din fericire, aceştia au reuşit să fugă la timp din calea focului. 

de Cristina Dimulescu

la 20.06.2022 , 12:40

Cabană plină cu 50 de copii aflaţi în tabără la Râu Sadului, Sibiu în flăcări.
Cabană plină cu 50 de copii aflaţi în tabără la Râu Sadului, Sibiu în flăcări. - ISU Sibiu

Alarma s-a dat luni dimineaţă, în jurul orei 04:24. Cineva a văzut flăcările şi a sunat la 112. Imediat au fost treziţi copiii şi adulţii aflaţi în tabără şi au reuşit cu toţii să iasă afară până să sosească pompierii. Este vorba despre 52 de persoane. 

Pompierii militari ai Detaşamentului Sibiu şi ai punctului de lucru Şelimbăr au intervenit de urgenţă cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autoscară şi un echipaj SMURD, pentru localizarea şi lichidarea flăcărilor. Când au ajuns la faţa locului, focul pusese deja stăpânire pe acoperişul cabanei, pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp.

Nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, deşi copiii erau destul de speriaţi, spun reprezentanţii ISU Sibiu.

Articolul continuă după reclamă

A ars în totalitate acoperișul, și a fost afectat de apă etajul superior al cabanei

Pompierii au intervenit prompt pentru a limita extinderea incendiului, iar în sprijinul acestora au venit și membri SVSU Râu Sadului, dar și echipajul de permanență de la Electrica. 

În urma incendiului, a ars în totalitate acoperișul, și de asemenea a fost afectat de apă în proporție de 90%, etajul superior al cabanei. Pompierii au salvat mai multe electrocasnice și alte bunuri materiale din interiorul cabanei. Cauza de izbucnire a incendiului a fost determinată ca fiind un scurtcircuit electric la un cablu defect sau neizolat corespunzător.

Cristina Dimulescu Like
Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Incendiu de proporţii la o cabană turistică din Sibiu. 52 de copii şi adulţi au reuşit să fugă la timp din calea focului