Antena Meniu Search
x

Video Incendiu în Parcul IOR. Oamenii susțin că există un plan bine pus la punct de a distruge zona: "Să fie siguri că nu mai rămâne nimic"

A fost panică seara trecută în carterul Titan din Capitală, după ce un incendiu puternic a izbucnit în Parcul IOR din Sectorul 3. Aproximativ 5.000 de metri pătrați de vegetaţie au ars, iar fumul gros a fost împrăștiat de vânt în mai multe zone din oraș. Oamenii s-au speriat întrucât flacările erau la o distanță foarte mică față de blocurile și centrele comerciale din zonă. 

Eduard Marin
de Eduard Marin

la 30.08.2023, 08:31

Vezi și

Incendiul ar fi pornit în jurul orei 22:00. Porțiunea, o zonă retrocedată a parcului, este traversată zilnic de oamenii care locuiesc în apropiere. Martorii spun că focul ar fi fost pus în mod intenționat.

Localnic: După ce că au omorât toți copacii, acum le-au dat și foc că să fie siguri că nu mai rămâne nimic. 

Daniel Vasile, ISU București: Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată din Parcul IOR. Acționează patru autospeciale de stingere cu apă și spumă. Nu sunt persoane rănite ca urmare a acestui eveniment. 

Până târziu în noapte pompierii s-au chinuit să stingă toate focarele şi nu au plecat până nu au verificat întreaga zona. 

Pe acelaşi subiect

Eduard Marin, reporter Observator: Incendiul a fost extrem de puternic iar în doar câteva minute aproximativ 5.000 de metri pătrați de vegetație s-au transformat în scrum. 

Tot mai multe incendii în parcul IOR. Localnicii se susțin că focul a fost pus cu intenție

Locuitorii Sectorului 3 se plâng că cel puțin 10 incendii au izbucnit anul acesta în parcul IOR, însă niciunul de o asemenea amploare.

Localnic: E puternic, mi-a zis un pompier că e vorba de 5.000 mp. Acum două-trei săptămâni au ars încă 15.000 mp la 100 de metri mai încolo. Ei o iau metodic. De la Potcoavă și până la Galeriile Titan au distrus tot.     

Cătălin Moldoveanu, consilier local: Am aflat că copacii se usucă prin metodă... vin cu bormașini în timpul nopțîi, îi gauresc la tulpină și ii usucă pentru că mai târziu ei să ia foc cu ușurință din incendii intamplatore să spunem. Am dispus înființarea prin Consiliu Local a unui post de poliție la marginea sectorului, unde au tot avut loc incendii, și se poate vedea clar dacă cineva vine cu o intenție criminală de a da foc, nici până în acest moment nu a fost pus acest post de poliție locală. Cele 11 hectare de spațiu verde au fost retrocedate în 2005, iar anul trecut proprietarii au anunțat că doresc să construiască acolo un parc de distracțîi.

Cauza incendiului nu a fost stabilita până în acest moment.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Incendiu în Parcul IOR. Oamenii susțin că există un plan bine pus la punct de a distruge zona: "Să fie siguri că nu mai rămâne nimic"