Antena Meniu Search
x

Video Incendiu în zona Piaţa Muncii din Capitală: 6 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale şi 17 proprietăţi, afectate. Un bloc întreg, evacuat

Zi de foc în Capitală. Un incendiu puternic a distrus 17 imobile într-o zonă centrală a Bucureştiului. Zeci de oameni au fost evacuaţi din construcţiile haotice care au îngreunat intervenţia pompierilor. Patru oameni au avut nevoie de ajutorul medicilor. 

de Redactia Observator

la 26.07.2023, 22:43

Vezi și

UPDATE 22.40: ISU Bucureşti-Ilfov anunţă că, la ora 22:16, incendiul a fost stins.

"6 persoane au necesitat îngrijiri medicale (2 persoane expuse la fum, 1 persoană cu plagă tăiată la nivelul unui membru superior, 2 persoane cu atacuri de panică şi o persoană cu arsuri superficiale la nivelul membrelor inferioare transportata la spital)", a transmis sursa citată. 

Zona Piaţa Muncii. În spatele blocurilor înalte, flăcări de peste 10 metri înălţime mistuie totul în cale. 

În doar câteva minute, au ars trei case. Printre casele şi blocurile construite pe strada îngustă, salvatorii au reuşit cu greu să ajungă la vâlvătaie.

"Din cauza faptului că aici casele sunt construite extrem de aproape una de cealată, iar vântul a început să bată, există un real pericol de extindere al flăcărilor. Motiv pentru care au evacuat toţi oamenii din zonă. Vorbim despre zeci de persoane care aşteptă în stradă ca incendiul să fie stins", a transmis Cristina Filip, reporter Observator. 

Patru oameni au avut nevoie de ajutorul medicilor. Printre ei şi o femeie care a făcut atac de panică: "M-au scos afară, val vârtej. Era un fum înecăcios! Am rămas pe drumuri. Vă daţi seama, nu mai am nimic. Am muncit o viaţă întreagă şi..."

Incendiul a făcut câteva victime printre animalele de companie. Abia după două ore şi jumătate de intervenţie, pompierii au reuşit să localizeze incendiul care a distrus 17 proprietăţi pe o suprafaţă de 700 de metri pătraţi. 

Urmează ca pompierii să stabilească de la ce a pornit focul. 

UPDATE 18.30. Până în acest moment, au fost asistate medical 4 persoane (o persoană cu arsuri superficiale la membrele inferioare, transportata la spital, o persoană expusă la fum, o persoană cu puseu hipertensiv și o persoană cu o plagă tăiată la unul din membrele superioare).

Suprafața totală afectată este de aproximativ 700 mp. Din datele provizorii, au fost afectate 17 proprietăți, potrivit ISUBIF.

UPDATE 17.05. În acest moment incendiul este localizat, se acţionează în continuare pentru lichidare.

UPDATE 16.45. Până în acest moment au fost asistate medical 3 persoane (o persoană cu arsuri superficiale la membrele inferioare, transportată la spital, o persoana expusă la fum și o persoană cu puseu hipertensiv). Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 700 mp. În continuare se acționează pentru localizare, transmite ISUBIF.

UPDATE 16.10. Dispozitivul a fost suplimentat, în acest moment sunt alertate 20 de autospeciale de stingere, 4 echipaje SABIF și 8 ambulante SMURD.

ŞTIREA INIŢIALĂ. "Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs pe intrarea Sectorului din municipiul Bucureşti. Incendiul se manifestă la nivelul acoperişului a 3 case. Până în acest moment au fost evacuate 2 persoane, 2 persoane solicită îngrijiri medicale (una din cele două persoane prezintă arsuri la nivelul membrului inferior, iar cea de-a doua intoxicată cu fum)", au transmis reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.

În prezent pompierii lucrează la localizarea incendiului. Potrivit sursei citate, accesul autospecialelor se realizează cu dificultate. Au fost alertate 12 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime, decarcerarea şi 3 ambulanţe SMURD.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Incendiu în zona Piaţa Muncii din Capitală: 6 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale şi 17 proprietăţi, afectate. Un bloc întreg, evacuat