Antena Meniu Search
x

Incendiu de proporţii la o sondă de gaz în Satu Mare! Zeci de pompieri luptă din răsputeri cu flăcările violente

Zeci de pompieri din mai multe judeţe luptă cu flăcările violente care au izbucnit, noaptea trecută, în localitatea Moftinu Mare.

Vezi și

Zeci de pompieri din mai multe judeţe luptă cu flăcările violente care au izbucnit, noaptea trecută, în localitatea Moftinu Mare. La faţa locului a ajuns şi un echipaj SMURD, gata să acorde ajutor dacă va fi nevoie.

Alarma s-a dat în jurul orei 1 noaptea. 7 echipaje de pompieri din Satu Mare şi câte unul din Bihor şi Maramureş au venit în zonă cu autospeciale cu apă şi spumă şi un autocamion cu azot. 

În jurul orei 3, au fost alertate şi autorităţile din satul aflat la 4 kilometri distanţă.

David Gheorghe, primarul comunei Mofteni: "Noi am fost afară cu două utilaje, respectiv un buldoexcavator şi un tractor. Forţele pompierilor erau, bineînţeles, deja ieşite."

Intervenţia este dificilă. Acolo sunt trei staţii de forare peterolieră, dar numai una era în funcţiune. Reprezentanţii firmei care o exploatau nu au dorit să comenteze incidentul.

David Gheorghe, primarul comunei Mofteni: "Se lucra la sonda respectivă, oamenii chiar montau un sistem antiexploziv pe respectiva sondă şi în acel moment - nu ştiu - din cauza presiunii prea mari în sonda de foraj a izbucnit acest incendiu." 

Sonda fora acolo din septembrie 2017 şi avea un debit foarte bun. 

Nu există pericol de extindere a focului, dar pompierii ar mai putea avea mult de lucru.

Şi un echipaj SMURD a ajuns acolo. S-a deschis o anchetă, iar poliţiştii au înconjurat zona pentru a ţine curioşii la distanţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Incendiu de proporţii la o sondă de gaz în Satu Mare! Zeci de pompieri luptă din răsputeri cu flăcările violente