Antena Meniu Search
x

INCENDIUL DE LA BAMBOO: "Există ipoteza că focul a fost pus intenţionat!"

Conducerea clubului Bamboo a susţinut, miercuri, o conferinţă de presă despre incendiul care a mistuit localul, în weekend. La conferinţă au participat Giosue Castellano, Cătălin Botezatu, administratorul Radu Tarcan şi echipa de avocaţi.

Conducerea clubului Bamboo a susţinut, miercuri, o conferinţă de presă despre incendiul care a mistuit localul, în weekend. La conferinţă au participat Giosue Castellano, Cătălin Botezatu, administratorul Radu Tarcan şi echipa de avocaţi.

"Incendiul a început într-o încăpere fără priză, doar cu un semn de exit aprins. O încăpere în care erau draperii. Trei-patru persoane care nu aveau ce să caute în acel loc au fost surprinse de un bucătar care ducea gunoiul", a declarat Cătălin Botezatu în conferinţa de presă.

Unul dintre patronii clubului, Giosue Castellano, a declarat că în proporţie de 90 la sută finalizase lucrările pentru a obţine autorizaţia de securitate la incendiu, însă ştia că are termen până în luna iunie pentru a obţine această auturizaţie. 

"Totul s-a făcut în baza a ceea ce spune specialistul ISU. Toată instalaţia electrică a fost schimbată de la A la Z. Avizul de funcţionare se face în fiecare an", a spus italianul.

Întrebat de ce nu a reuşit să obţină până acum autorizaţia, Castellano a spus: "De ce nu întrebaţi toate firmele din România de ce nu le-au obţinut aceste autorizaţii".

Legat de incendiul din noaptea de vineri spre sâmbătă, Giosue Castellano a precizat că a reuşit să stingă primele flăcări cu două stingătoare, după care au ajuns într-un pasaj unde "era foarte mult fum şi trosnea pardoseala".

El a adăugat că în momentul în care pompierii au ajuns la faţa locului, toţi clienţii reuşiseră să iasă din club.

Întrebat ce părere are despre munca depusă până acum de autorităţi, italianul a menţionat: "Aşteptăm ca autorităţile să îşi facă treaba cum trebuie. Am încredere în cei care vor face expertiza în acest caz"

La rândul său, Cătălin Botezatu, prezent la conferinţa de presă, a menţionat că, în urma modificărilor aduse clubului, acesta beneficia de foarte multe ieşiri de urgenţă.

"Am făcut un număr foarte mare de ieşiri de urgenţă. Aveam un aviz în baza căruia poate funcţiona orice locaţie, chiar şi Sala Palatului. Sistemul este cel care nu ne permite să obţinem această autorizaţie", a spus Botezatu.

Legat de faptul că în club se fuma, Botezatu a explicat: "Atât şefii de sală, cât şi chelnerii erau dotaţi cu nişte beţe de tip laser prin care clienţii care fumau erau atenţionaţi să stingă ţigara. Însă, este foarte greu să-i urmăreşti pe toţi. De cele mai multe ori, oamenii înţelegeau şi stingeau ţigările, dar erau şi cazuri izolate".

Avocat: "Nu au fost emise amenzi pentru lipsă autorizaţie, ci pentru lipsă viză pe autorizaţie".

Conferinţa de presă a fost programată la ora 13.40. Alături de reprezentanţii clubului s-au aflat, în sală, şi personalul care a fost de serviciu în noaptea incendiului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » INCENDIUL DE LA BAMBOO: "Există ipoteza că focul a fost pus intenţionat!"