Antena Meniu Search
x

Incendiul din Parcul Naţional Domogled s-a extins într-o zonă în care nu se poate ajunge pe jos

Incendiul din Parcul Naţional Domogled s-a extins, noaptea trecută, cel mai probabil din cauza vântului, într-o zonă imposibil de parcurs pe jos. Elicopterele MAI au început să arunce apă.

Incendiul din Parcul Naţional Domogled s-a extins
Incendiul din Parcul Naţional Domogled s-a extins înt-ro zonă în care nu se poate ajunge pe jos

Incendiul din Parcul Naţional Domogled s-a extins, noaptea trecută, cel mai probabil din cauza vântului, într-o zonă imposibil de parcurs pe jos. Elicopterele MAI au început să arunce apă. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, intervenţia de stingere a incendiului izbucnit în Parcul Naţional Domogled continuă marţi.

”Continuă intervenţia în Parcul Naţional Domogled. Acţionează în continuare aproximativ 140 de persoane, reprezentanţi ai ISU din judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj şi Timiş, personal al Direcţiei Silvice şi rangeri ai parcului”, au transmis reprezentanţii ISU Caraş- Severin.

Condiţiile meteo permit elicopterelor MAI să intervină, astfel că acestea deja au făcut zboruri de recunoaştere şi de aruncare cu apă. În urma zborurilor de recunoaştere, piloţii au observat că incendiul s-a extins într-o zonă imposibil de parcurs pe jos.

”Elicopterele au efectuat deja o misiune de recunoaştere, două aruncări cu apă şi în momentul de faţă sunt în zbor. După recunoaşterea efectuată din elicopter, incendiul pare să se fi extins într-o zonă imposibil de parcurs pe jos”, mai transmit reprezentanţii ISU.

Potrivit sursei citate, incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ trei hectare. Deocamdată nu se cunosc cauzele incendiului, acestea urmează să fie stabilite după stingerea focului.

Incendiul în Parcul Naţional Domogled a izbucnit vineri după-amiaza. Un turist a observat coloana de fum care ieşea din pădure şi a sunat la numărul de urgenţe 112. Aproximativ 20 de pompieri, alături de angajaţi de la Ocolul Silvic şi rangeri au intervenit imediat, iar sâmbătă au solicitat ajutor din judeţele Timiş, Gorj şi Mehedinţi. În total peste o sută de pompieri intervin pentru stingerea focului. Intervenţia la sol este dificilă, din cauza reliefului abrupt.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Incendiul din Parcul Naţional Domogled s-a extins într-o zonă în care nu se poate ajunge pe jos