Antena Meniu Search
x

ÎNCEPE ŞCOALA! Elevii din Capitală şi din mai multe judeţe îşi reiau cursurile de luni, după ce viscolul şi gerul le-a prelungit vacanţa de iarnă

Cursurile se reiau, luni, în şcolile şi liceele din Bucureşti şi din mai multe judeţe, după ce vacanţa elevilor a fost prelungită timp de o săptămână, ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile.

Cursurile se reiau, luni, în şcolile şi liceele din Bucureşti şi din mai multe judeţe, după ce vacanţa elevilor a fost prelungită timp de o săptămână, ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile.

Vacanţa elevilor trebuia să se încheie pe data de 9 ianuarie, însă din cauza căderilor masive de zăpadă, a viscolului şi a gerului, reluarea cursurilor a fost amânată în Capitală şi alte judeţe din ţară.

Iniţial, autorităţile locale au decis suspendarea totală a cursurilor în Bucureşti şi 21 de judeţe din ţară şi parţială în alte şapte judeţe pentru zilele de 9 şi 10 ianuarie, însă ulterior în Capitală şi alte 11 judeţe cursurile au fost amânate până pe data de 16 ianuarie.

Pe acelaşi subiect

Judeţele în care cursurile au fost suspendate total sau parţial au fost Ilfov, Alba, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Olt, Satu Mare şi Vrancea.

În această săptămână, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că nu mai există motive pentru amânarea reluării cursurilor, deşi meteorologii au anunţat deja că de luni revin ninsorile.

Astfel, potrivit ANM, în Bucureşti şi judeţele din sudul şi sud-estul ţării va ninge din nou, începând din noaptea de duminică spre luni, vântul va atinge la rafală viteze de peste 40 de kilometri pe oră şi se vor înregistra temperaturi minime şi maxime negative.

Luni va fi o vreme rece în cea mai mare parte a ţării, geroasă noaptea şi dimineaţa în sudul şi centrul ţării, precum, şi în regiunile intracarpatice, fiind posibil să se producă ceaţă în unele zone.

Ninsorile vor reveni în Bucureşti şi în judeţe din sudul şi sud-estul ţării, fiind moderate în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea şi mai intense în extremitatea sudică a ţării.

Semestrul I al anului şcolar 2016-2017 este programat să se încheie în 3 februarie, când elevii vor intra în vacanţa intersemestrială ce va dura o săptămână.

Semestrul al II-lea va începe în 13 februarie şi se încheie în 16 iunie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » ÎNCEPE ŞCOALA! Elevii din Capitală şi din mai multe judeţe îşi reiau cursurile de luni, după ce viscolul şi gerul le-a prelungit vacanţa de iarnă