Antena Meniu Search
x

Incident la Ambasada României la Budapesta, provocat de o grupare de extrema dreaptă

Un incident s-a produs la Ambasada României la Budapesta și a fost provocat de o grupare de extremă dreaptă.

Un incident s-a produs la Ambasada României la Budapesta și a fost provocat de o grupare de extremă dreaptă. Mișcarea celor 64 de Comitate, activă și în România, a acoperit sigla ambasadei cu un steag secuiesc.

Incidentul a fost semnalat chiar de către membrii Mișcării celor 64 de Comitate (HVIM), pe pagina online a unui radio afiliat grupării extremiste.

Articolul, care e însoțit și de 3 fotografii, spune că acțiunea a purtat numele ”operațiunea steagul secuiesc”. Incidentul a avut loc în noaptea de 12 spre 13 ianuarie.

5 membri ai grupării au acoperit sigla Ambasadei României în Ungaria de la intrarea în sediu cu un steag secuiesc și și-au făcut poze.

HVIM spune că gestul său vine ca reacție la declarațiile făcute zilele trecute de Premierul Mihai Tudose, care au stârnit nemulțumire în Ungaria.

Extremiștii maghiari au amenințat și cu alte acțiuni.

Gruparea Mișcarea celor 64 de Comitate e activă și în România. Doi extremiști, Soci Zoltan şi Beke Istvan, au fost arestați în 2015 sub acuzația că au vrut să detoneze un dispozitiv exploziv pe 1 decembrie în acel an, la ceremoniile de Ziua României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Incident la Ambasada României la Budapesta, provocat de o grupare de extrema dreaptă