Antena Meniu Search
x

Incredibil! Hitler s-a iubit cu o evreică, după care a declanşat Holocaustul

Deşi pare greu de crezut, Adolf Hitler a avut o relaţie cu o tânără poloneză, pe jumătate evreică! Dovezile iubirii dintre cei doi pot fi văzute într-o expoziţie de zile mari

În toamna anului 1918, orbit de gaz, Hitler a fost internat, timp de o lună, într-un spital din Polonia. Deși vehement negate în perioada nazistă, zvonurile cu privire la relația dintre tânărul Hitler și o asistentă medicală erau numeroase. Din documentele poloneze declasificate aflăm că, deși dispărută din istorie din motive politice, femeia chiar a existat.

Este vorba despre Jutta von Sznabel. Aceasta provenea dintr-o familie oarecum înstărită, tatăl fiind proprietar de pământ; mama sa era evreică. Tânăra s-a îndrăgostit de șarmul de artist al lui Adolf și, la puțin timp după ce s-au cunoscut, au luat decizia de a locui împreună. Jutta a continuat să lucreze ca asistentă la spital, în timp ce Hitler stătea acasă, dezvoltându-și talentul artistic și refuzând să se angajeze. După numai opt luni, fata și-a anunțat familia că are intenții serioase, și că în curând se vor căsători. Familia ei nu a fost de acord, în principal din cauza dezinteresului său față de muncă. Cei doi s-au despărțit, iar Adolf a plecat la Munchen, informează Historia.ro.

Astfel, acesta o învinuiește pe mama tinerei pentru eșecul relației, iar mulți consideră că acesta este un motiv pentru care ideile sale antiseminte s-au înrădăcinat foarte bine. Despre ea se știe că după despărțirea de viitorul conducător s-a adâncit în muncă. Odată cu venirea la putere a Germaniei naziste, ea a fost obligată să țină secretă această poveste, iar până la terminarea războiului a fost monitorizată de către Gestapo. În mai 1945, Jutta a fost capturată și interogată de către soldații ruși. Patru ani mai târziu, în 1949, ea s-a refugiat în Israel, unde a primit cetățenie sub numele de Judith Rosenbaum. Femeia a murit în 1965.

Toate lucrurile ce i-au rămas de la Fuhrer au fost păstrate cu sfinţenie, iar acum acestea fac parte dintr-o expoziţie găzduită de castelul Ducilor de Pomerania. Este vorba despre poezii, tablouri, scrisori şi obiecte personale ale lui Hitler.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Incredibil! Hitler s-a iubit cu o evreică, după care a declanşat Holocaustul