Antena Meniu Search
x

Inedit: 80 de ani de la inaugurarea TRECERII DE PIETONI!

Le vedem mereu, sunt aglomerate, însă câţi ştiu că povestea lor a început în anul 1934 în capitala londoneză?!

Le vedem mereu, sunt aglomerate, însă câţi ştiu că povestea lor a început în anul 1934 în capitala londoneză?!

Desigur, trecerile de pietoni există de mai bine de 2.000 de ani, iar primele dovezi cu ele datează de pe vremea Imperiului Roman, în oraşul Pompeii. Atunci, erau formate din blocuri de piatră ieşite din relief, astfel încât oamenii să poată păşi peste spaţiile destinate canalizării.

Prima încercare de a oferi pietonilor o cale sigură pentru a traversa strada a fost pusă la cale în Londra, în 1868. Inginerul John Peak Knight a venit cu ideea îndrăzneaţă şi a fost pusă imediat în aplicare. Aceasta consta intr-un picior de semafor, ridicat şi coborât manual de un poliţist. Braţele aparatului erau aprinse cu ajutorul unor becuri cu gaz, tocmai pentru a creşte vizibilitatea semnului pe timpul nopţii.

Din păcate, după un an de la lansare, invenţia a fost numită un eşec, după ce gazul folosit a explodat în mâna unui ofiţer de poliţie. De atunci, nimeni n-a mai avut curajul să vină cu o alternativă, timp de aproape 50 de ani.

Odată cu intensificarea traficului, a apărut şi problema pietonilor, Aşa că, pe  12 iunie 1934, ministrul Tranporturilor din Marea Britanie avea să inagureze trecerile punctate. Trecerile tip zebră, formate din linii albe orizontale, au apărut după cel de-al doilea Război Mondial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Inedit: 80 de ani de la inaugurarea TRECERII DE PIETONI!