Antena Meniu Search
x

Infecția cu noul coronavirus ar fi provocat simptome neobișnuite la mai mulți copii din diferite țări

Alertă medicală în lumea întreagă. Tot mai mulţi copii sunt spitalizaţi, în stare gravă, cu simptome neobişnuite, asemănătoare infecţiei cu COVID. 100 de cazuri au fost raportate doar în Europa în ultimele săptămâni.

de Redactia Observator

la 30.04.2020, 22:33

Vezi și
  • 25 de copii au fost internați la Paris cu simptome ale maladiei Kawasaki.
  • 100 de cazuri au fost raportate în întreaga Europă, în ultimele săptămâni.

Unii dintre ei au fost testaţi pozitiv, dar este neclar dacă problemele sunt provocate direct de coronavirus. 

Medicii iau în calcul ca noul virus să fi activat o maladie rară- Kawasaki- ce poate provoca şoc toxic.

Spitalul Necker, un renumit centru pediatric din Paris, trage un semnal de alarmă: 25 de copii cu vârsta între 2 şi 10 ani au fost internaţi la terapie intensivă aici în ultimele trei săptămâni cu febră mare şi simptome respiratorii. 

Cei mai mulţi sunt pozitivi şi la coronavirus, dar medicii cred că starea lor este legată doar indirect de pandemie.

Noul coronavirus ar fi activat la aceşti copii o maladie secundară, Kawasaki, ce provoacă inflamarea organelor interne şi chiar şoc respirator. Cazuri identice au fost raportate şi în Marea Britanie, Spania, Italia, Australia şi Statele Unite.

Silvia Gerea, medic român stabilit în Londra: Simptomele, indiferent de vârsta copilului, sunt înţepenirea gâtului, urticarie sau pruruit pe tot corpul ce nu trece câteva zile, sensibilitate la lumină, tremură şi nu se mai opresc din tremurat. Este necesar să cereţi ajutor de urgenţă dacă descoperiţi aceste simptome la copiii dumneavoastră.

Alertă este și în Marea Britanie, dupa ce mai mulți părinți au distribuit fotografii cu copiii lor bolnavi. Anunțul ministrului Sănătății a declanșat panica.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Silvia Gerea, medic român stabilit în Londra: NHS-ul a făcut un anunţ oficial. NHS-ul nu face anunţuri decât când este necesar.

În mod obişnuit, numărul copiilor diagnosticaţi cu boala Kawasaki este foarte mic. 8 cazuri s-au înregistrat la nivel naţional, în Italia, anul trecut. Anul acesta, incidenţa a crescut semnificativ şi tocmai asta provoacă îngrijorare. 5 cazuri au fost înregistrate doar într-un singur spital în ultimele trei săptămâni.

Angelo Ravelli, Director centru de pediatrie şi reumatologie: În regiunile din Italia unde s-a raportat un număr mare de infecţii COVID-19, pediatrii au observat o creşterea neaşteptată a cazurilor în care copiii au fost afectaţi de boala Kawasaki.

Franţa, Spania şi Italia au emis o alertă la nivel naţional şi i-au informat pe medici asupra pericolului. Şi în România a fost raportat un caz, fără legătură însă cu pandemia.

Boala este vindecabilă complet dacă micii pacienţi primesc îngrijiri la timp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Infecția cu noul coronavirus ar fi provocat simptome neobișnuite la mai mulți copii din diferite țări