Antena Meniu Search
x

ÎNFIORĂTOR! Fenomene stranii la Mănăstirea Chiajna de la marginea Capitalei

Monumentul istoric de la limita cartierului Giuleşti-Sârbi este de ani buni subiectul multor legende şi mituri urbane. Fantome, dispariţii stranii, boli groaznice şi crime, toate au fost puse de localnici pe seama bisericii abandonate, imediat după ce a fost construită.

 Mănăstirea a fost contruită în timpul domniei lui Alexandru Vodă Ipsilanti (1774–1782) şi finalizată în timpul fanariotului Nicolae Mavrogheni (1786–1790). Construcţia, în tstil neoclassic avea dimensiuni mari pentru acea vreme: 43 metri lungime şi 17 înălţime, ziduri groase de 1 şi 2 metri.

Legenda spune că biserica ar fi blestemată. Clădirea a fost lăsată în paragină, dar locuitorii din zonă spun că din Mănăstirea Chiajna încă se aud bătăile de clopote, mai ales în zilele cu lună plină, deşi clopotul ei a fost distrus.

Crime şi fantome, toată lumea ştie despre ele că s-ar fi întâmplat aici, dar foarte puţini au văzut cu ochii lor.

Singurele întâmplări sigure sunt crimele care au avut loc în apropiere de această mănăstire, despre care chiar şi criminaliştii din Poliţie le-au denumit generic ca fiind de fapt „blestemul mănăstirii Chiajna”.

sursă: ziarulevenimentul.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » ÎNFIORĂTOR! Fenomene stranii la Mănăstirea Chiajna de la marginea Capitalei