Antena Meniu Search
x

Înghețata cu lavandă și cărbune. Gelateriile vând înghețată cu arome 100% naturale

Cel mai răcoritor desert ne atrage vara asta cu arome îndrăzneţe. Pe lângă îngeţata clasică de vanilie şi ciocolată, în vitrine a apărut cea cu arome de cărbune şi cocos, lavandă, busuioc şi chiar votcă.

Vezi și

Cel mai răcoritor desert ne atrage vara asta cu arome îndrăzneţe. Pe lângă îngeţata clasică de vanilie şi ciocolată, în vitrine a apărut cea cu arome de cărbune şi cocos, lavandă, busuioc şi chiar votcă.

Pe lângă aromele de îngheţată devenite deja clasice, această gelaterie din Cluj Napoca vinde sortimente dintre cele mai ciudate. 

ANDREEA POP, reprezentant gelaterie:

Avem arome precum afine cu lavanda, lamaie si busuioc, mure si busuioc, castravete si lime, portocale si vodca.  

Cea cu votcă nu este recomandată şoferilor. Vedeta verii, care atrage prin nuanţa închisă, dar şi prin ingrediente, este Onixul. Clienţii sunt uimiţi când află că este o îngheţată pe bază de... cărbune şi cocos. 

ANDREEA POP, reprezentant gelaterie:

Gusta cu o mica teama, dar dupa le place. Are gust de cocos, dar am adaugat carbunele doar pentru culoare, care are o culoare extraordinara, neagra, atrage. 

Toate sortimentele sunt sută la sută naturale, spun cei care o prepară. Adică,  fără aditivi şi coloranţi. Dar calitatea se reflectă în preţ, nouă lei pentru o cupă. 

Gelateriile artizanale, făcute după modelul celor italieneşti, sunt acum la tot pasul, spre deliciul clienţilor. Când vine vorba despre gust şi culoare, apare inovaţia. 

ALEXANDRU COSTIN, reprezentant gelaterie:

O gama foarte fresh de arome fructate, de pepene, mar verde, menta. Un sortiment ce are la baza lavanda, avem chiar si inghetata cu arome de placinta de mere, cheescake.

Copiii sunt îndrăgostiţi de cea albastră, cu aromă de gumă de mestecat. O singură cupă costă trei lei. 

ALEXANDRU COSTIN, reprezentant gelaterie:

Înghetata de tip gelaterie artizanala ar trebui sa aiba baza de lapte, de acolo porneste gustul desavarsit, pe aceasta baza de lapte adaugi arome naturale.

Chiar şi îngheţata cu arome clasice este un răsfăţ, pentru că reţeta a fost reinterpretată. Conţine ciocolată belgiană topită şi vanilie din păstăi aduse tocmai din Madagascar. 

Deşi în ultimii ani, consumul de îngheţată a crescut în România, suntem cu mult în urmă faţă de alţi europeni. Un român consumă anual un kilogram de îngheţată, în timp ce un italian ajunge la 15, iar un suedez este şi mai pofticios. Consumă, în medie, 17 kilograme într-un an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Înghețata cu lavandă și cărbune. Gelateriile vând înghețată cu arome 100% naturale