Antena Meniu Search
x

Înmormântarea Regelui Mihai. Mesajul emoţionant scris de Klaus Iohannis în cartea de condoleanţe de la Peleş

Preşedintele Klaus Iohannis a scris un mesaj emoţionant în cartea de condoleanţe de la Castelul Peleş, după ce s-a recules la catafalcul Regelui Mihai.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primul dintre oficialii statului român care au venit la Peleş pentru a prezenta condoleanţe şi a se reculege la catafalcul Regelui Mihai I. Şeful statului a depus o coroană de flori şi a scris în cartea de condoleanţe un mesaj emoţionant.

Klaus Iohannis a fost întâmpinat de către Principesa Margareta şi Principele Radu. El a depus o coroană de flori, s-a recules la catafalcul Regelui Mihai şi a scris în cartea de condoleanţe deschisă la Castelul Peleş.

"A plecat dintre noi un lider veritabil, care a reprezentat Ţara cu onoare, curaj şi patriotism, în vremuri grele, devenind un reper de identitate şi solidaritate pentru naţiune: Majestatea Sa Regele Mihai I al României. Prin tot ceea ce a făcut, Mihai I şi-a pus întreaga viaţă în slujba naţiunii române şi a servit cu abnegaţie, demnitate şi responsabilitate Ţara în care s-a născut. Românii l-au iubit, l-au respectat şi sunt convins că el va rămâne în memoria colectivă ca un simbol al luptei poporului român pentru libertate. }n aceste clipe triste, transmit condoleanţele mele întregii Familii Regale. Sunt alături de toţi cei care respectă amintirea Regelui Mihai I şi care, în aceste momente, îşi exprimă regretele faţă de trecerea la cele veşnice a uneia dintre cele mai proeminente personalităţi ale istoriei noastre. Sunt convins că amintirea Regelui Mihai I va rămâne mereu vie în sufletele românilor. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", a scris Iohannis în cartea de condoleanţe.

Imediat după şeful statului a venit preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, acesta fiind urmat de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Înmormântarea Regelui Mihai. Mesajul emoţionant scris de Klaus Iohannis în cartea de condoleanţe de la Peleş