Înmormântarea Regelui Mihai. Mesajul emoţionant scris de Klaus Iohannis în cartea de condoleanţe de la Peleş

Publicat: 13.12.2017, 16:17.
Actualizat: 13.12.2017, 16:27

Preşedintele Klaus Iohannis a scris un mesaj emoţionant în cartea de condoleanţe de la Castelul Peleş, după ce s-a recules la catafalcul Regelui Mihai.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primul dintre oficialii statului român care au venit la Peleş pentru a prezenta condoleanţe şi a se reculege la catafalcul Regelui Mihai I. Şeful statului a depus o coroană de flori şi a scris în cartea de condoleanţe un mesaj emoţionant.

Klaus Iohannis a fost întâmpinat de către Principesa Margareta şi Principele Radu. El a depus o coroană de flori, s-a recules la catafalcul Regelui Mihai şi a scris în cartea de condoleanţe deschisă la Castelul Peleş.

"A plecat dintre noi un lider veritabil, care a reprezentat Ţara cu onoare, curaj şi patriotism, în vremuri grele, devenind un reper de identitate şi solidaritate pentru naţiune: Majestatea Sa Regele Mihai I al României. Prin tot ceea ce a făcut, Mihai I şi-a pus întreaga viaţă în slujba naţiunii române şi a servit cu abnegaţie, demnitate şi responsabilitate Ţara în care s-a născut. Românii l-au iubit, l-au respectat şi sunt convins că el va rămâne în memoria colectivă ca un simbol al luptei poporului român pentru libertate. }n aceste clipe triste, transmit condoleanţele mele întregii Familii Regale. Sunt alături de toţi cei care respectă amintirea Regelui Mihai I şi care, în aceste momente, îşi exprimă regretele faţă de trecerea la cele veşnice a uneia dintre cele mai proeminente personalităţi ale istoriei noastre. Sunt convins că amintirea Regelui Mihai I va rămâne mereu vie în sufletele românilor. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", a scris Iohannis în cartea de condoleanţe.

Citește și:

Imediat după şeful statului a venit preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, acesta fiind urmat de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.