Antena Meniu Search
x

Inspectorii Gărzii Forestiere se vor alege în două săptămâni. Care sunt criteriile de selecție

Examenele pentru selectarea inspectorilor care vor activa în structurile regionale ale Gărzii Forestiere vor începe în maxim două săptămâni

Examenele pentru selectarea inspectorilor care vor activa în structurile regionale ale Gărzii Forestiere vor începe în maxim două săptămâni, a anunțat joi, la Pitești, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

"Știm foarte bine că problema tăierilor ilegale este una dintre cele mai mari probleme în România, ținând cont că avem probleme și de inundații, avem probleme și de incendii. (...) Este neapărată nevoie de implementarea Gărzii Forestiere în perioada următoare. (...) Se vor demara, începând în maxim două săptămâni, examenele pentru inspectorii Gărzilor Forestiere regionale", a declarat Grațiela Gavrilescu, la deschiderea primei sesiuni de cereri de proiecte pentru măsurile din PNDR 2020 destinate investițiilor de utilitate publică.

Ministrul și-a exprimat speranța că activitatea noilor structuri va fi sprijinită atât de polițiști și jandarmi, cât și de administrațiile locale.

"Responsabilitatea acestor inspectori, ținând cont că remunerația lor este la nivelul ANAF-ului, va fi extrem de mare. Dar mizez în continuare pe suportul celor de la Poliția Română, de la Jandarmeria Română și nu în ultimul rând pe suportul primarilor, pentru că sunt cei care, deși nu administrează direct pădurea, sunt administratorii indirecți ai pădurii", a spus Grațiela Gavrilescu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Inspectorii Gărzii Forestiere se vor alege în două săptămâni. Care sunt criteriile de selecție