Antena Meniu Search
x

Instanța a oprit demolarea unei clădiri de patrimoniu din București. În locul ei urma să fie ridicat un bloc de 7 etaje

Clădirea în stil neoromânesc din Strada Ştirbei Vodă 132, în locul căreia urma să fie ridicat un bloc de şapte etaje, "rămâne în picioare", a transmis, marţi, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan. Edilul a precizat că Tribunalul București a dat câștig de cauză Prefectului Municipiului București, care a atacat anul trecut la solicitarea primarului general actele administrative referitoare la acest imobil.

de Redactia Observator

la 18.10.2022, 15:23

Clădirea în stil neoromânesc din Strada Ştirbei Vodă 132 nu va mai fi demolată - Facebook

"Clădirea din strada Știrbei Vodă 132 rămâne în picioare! Tribunalul București a dat câștig de cauză Prefectului Municipiului București care a atacat anul trecut la solicitarea primarului general actele administrative referitoare la acest imobil", anunță Nicușor Dan într-o postare pe Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nicușor Dan: "Am oprit astfel un abuz al fostei administrații"

Edilul a precizat că este vorba despre certificatul de urbanism privind desființarea construcției existente și construire imobil, precum și autorizația de construire semnată de fostul primar. 

"Practic, în ultimele zile din mandat, pe 15 octombrie 2020, Gabriela Firea a dat undă verde demolării acestei case în stil neoromânesc și în aceeași zi a semnat o autorizație de construire pe respectivul teren pentru ridicarea unui bloc cu subsol, parter și 7 etaje. Am oprit astfel un abuz al fostei administrații care a dat dovadă doar de dispreț față de urbanism și față de istoria arhitecturală a orașului", a conchis primarul Capitalei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Instanța a oprit demolarea unei clădiri de patrimoniu din București. În locul ei urma să fie ridicat un bloc de 7 etaje