Antena Meniu Search
x

Insula Myake, una dintre cele mai toxice asezari umane

Insula Myake din sudul Japoniei este una dintre cele mai toxice asezari umane din lume. Rezidentii insulei poarta masti de gaze in permanenta din cauza nivelului mare de gaz toxic din atmosfera

Myake este o insula vulcanica nipona situata in sudul Peninsulei Izu. Emisiile de gaze toxice și sulf de pe insula au dus in timp la evacuarea zonei, insa locuitorii s-au intors in 2005 pentru bani. Guvernul Japoniei ofera fiecarui rezident o suma de bani anuala doar pentru a trai pe insula toxica. Asta, pentru ca oamenii de stiinta sunt interesati de efectele pe care le are expunerea constanta la gaze sulfurice.

In 2000, o evacuare in masa a fost instituita din cauza nivelului extrem de ridicat al gazelor toxice din zona, dupa o serie de eruptii din Muntele Oyama, vulcan de pe insula. Toate zborurile in zona au fost oprite timp de opt ani, datorita emanatiilor de sulf. Astfel, pana in 2005, insula a fost total nelocuita. Momentan, acolo exista aproximativ 2.800 de locuitori care traiesc numai in anumite zone. O parte din insula este abandonata, aici avand acces numai cercetatori care investigheaza emisiile de gaze.

Anual, insula Myake este vizitata de turisti din toata lumea, acestia fiind insotiti de ghizi si dotati obligatoriu cu masti de gaze. Ei pot vedea cladirile abandonate, edificiile distruse de lava, dar si izvoarele calde din regiune.

Desi Miyake pare infricosatoare si ofera o imagine post-apocaliptica, turistii pot pleca de acolo cu o experienta de neuitat: scuba- diving alaturi de delfini.

Foto: carcabin.com

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Insula Myake, una dintre cele mai toxice asezari umane