Antena Meniu Search
x

Video Interlopul sucevean care l-a taiat cu sabia pe poliţistul Ciprian Sfichi în 2017 și-a aflat sentința: 17 ani de pușcărie pentru Alexandru Huţuleac

Interlopul din Rădăuţi care a lovit un mascat cu sabia în cap, în timpul unei descinderi, şi-a primit pedeapsa. La mai bine de cinci ani de la atac şi după şase luni în care procesul a tot fost amânat, judecătorii au decis că Alexandru Huţuleac, zis "Duţu" are de ispăşit 17 ani de închisoare. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 01.08.2023, 14:24

Vezi și

De-a lungul timpului, individul a spus în fața anchetatorilor că s-ar fi făcut în mod ilegal perchezițiile în acea dimineață, în casa sa, înainte de ora 6.00, și că nu s-a gândit că ar fi vorba despre polițiști la ușa sa. Ba mai mult decât atât, a spus că a crezut că este atacat de rivali, motiv pentru care a simțit nevoia să se apere cu acea sabie lungă de aoroape un metru.

În momentul în care anchetatorii au intrat în locuința sa, în cadrul acelor percheziții, acesta a lovit în orb cu sabia, direct în cap, unul dintre polițiști. Acesta face și acum recuperare, este pensionat și va avea nevoie de terapie pentru tot restul vieții, cel mai probabil.

17 ani de pușcărie pentru Alexandru Huţuleac

Tot de-a lungul procesului, Huțuleac a spus că s-ar fi rugat pentru victima sa, dând semne că i-ar părea rău pentru cele întâmplate. De altfel, de un an nu se mai afla în arest preventiv, ci sub control judiciar. Acum, el a primit această pedeapsă, de 15 ani de închisoare, pentru ultraj sub forma tentativei de omor și alți 6 ani, pentru trafic de persoane. În final, va avea de executat 17 ani de închisoare.

În plus, are de plătit sume importante către polițistul pe care l-a atacat atunci, aproximativ 50.000 de euro daune morale, dar și alți 9.000 de lei, însemnând alte tipuri de daune și, desigur, să-i plătească și toate tratamentele de care a beneficiat în tot acest timp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Interlopul sucevean care l-a taiat cu sabia pe poliţistul Ciprian Sfichi în 2017 și-a aflat sentința: 17 ani de pușcărie pentru Alexandru Huţuleac