Antena Meniu Search
x

Intervenţie dificilă pentru salvamontişti, după ce un copil de 12 ani şi un bărbat de 49 de ani s-au rătăcit noaptea în Masivul Ceahlău

Un copil în vârstă de 12 ani şi un adult de 49 ani, ambii din Bucureşti, au fost recuperaţi de salvamontiştii nemţeni după ce s-au rătăcit, marţi noaptea, în masivul Ceahlău.

de Redactia Observator

la 27.07.2022, 10:06

Şeful Serviciului Salvamont Neamţ, Raul Papalicef, a declarat că cei doi se aflau în zona de abrupt de pe partea estică a muntelui, denumită Jgheabul Cascadelor.

"Intervenţia de extracţie a celor doi turişti de 49 şi 12 ani, din Bucureşti, s-a finalizat în jurul orei 03,00, când echipa de intervenţie a ajuns cu ei la Cabana Dochia. Când au deviat de la traseu şi cum au ajuns în zona marilor pereţi din acea zonă, e destul de greu de explicat dat fiind faptul că adultul a fost de la începutul alarmării, când se strâng datele necesare alcătuirii unui plan de operaţiune, confuz şi uşor incoerent din cauza epuizării fizice", a precizat Raul Papalicef, potrivit agerpres.ro.

Cum au reuşit salvamontiştii să îi localizeze pe cei doi turişti

El a explicat că tehnologia a făcut, din nou, diferenţa, pentru că dispecerul de serviciu a reuşit să îl ghideze pe turist să trimită o locaţie de pe telefonul mobil.

"Pentru echipa de intervenţie a urmat o noapte lungă printre brâne şi pereţi verticali şi numai pregătirea desăvârşită şi cunoştinţele aprofundate asupra zonei au făcut ca o tragedie să fie evitată", a mai spus Raul Papalicef.

Cei doi turişti au fost conduşi epuizaţi, dar în siguranţă, la Cabana Dochia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Intervenţie dificilă pentru salvamontişti, după ce un copil de 12 ani şi un bărbat de 49 de ani s-au rătăcit noaptea în Masivul Ceahlău