Antena Meniu Search
x

Ministrul de Interne, despre intervenția forțelor de ordine în cazul tânărului care s-a aruncat de la etajul 6: "S-a acționat conform procedurilor"

La aproape o săptămână de la sinuciderea unui bărbat din Bucureşti, care a sărit de la etajul şase în urma intervenţiei mascaţilor, avem, în sfârşit, prima reacţie oficială. S-au respectat toate procedurile, nu este nicio anchetă şi niciun control intern în desfăşurare, ne linişteşte Ministrul de Interne Marcel Vela. Cadavrul bărbatului este încă la Institutul Naţional de Medicină Legală.

de Redactia Observator

la 05.08.2020, 22:53

Vezi și
  • Familia tânărului a depus plângere împotriva forțelor de ordine care au intervenit la fața locului.

Sunt imaginile de săptămâna trecută, când cinci poliţişti înarmaţi până în dinţi încercau să calmeze un individ gol puşcă dezorientat.

Două grenade aruncate şi o sperietură. A poliţiştilor. 

Tudorel Butoi, expert criminalist: Bogdan, nu o să ți se întâmple nimic, poc o grenadă luminoasă. Bogdan, ascultă de noi, poc cu grenada auditivă, sonoră. Ori nu mi se întâmplă nimic, ori mi se întâmplă? Este un concert de voci, un concert de comenzi. Fiecare, după capul lui, îi dădea nefericitei victime sfaturi, comenzi, indicații într-o chestiune confuză.

O procedură care trebuia să fie ca "la carte", dar care a eşuat lamentabil. Bărbatul nu s-a supus somaţiilor şi a sărit de la etajul şase.

În plus, în stare de şoc, cu fractură deschisă la un picior, victima primeşte în loc de primul ajutor - lovituri de la mascaţii trupelor speciale. 

După aproape o săptămână de la intervenţie, ministrul de Interne vorbeşte, în exclusivitate pentru Observator, despre modul în care au acţionat poliţiştii. 

Nimic greşit. 

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne: Intervenția celor de la SIAS o cataloghez așa cum a fost raportul. Bărbatul a fost extrem de agresiv, așa că s-a intervenit conform procedurilor. Faptul că el s-a sinucis nu era previzibil din punct de vedere al forțelor de intervenție care trebuie să neutralizeze și să rezolve o problemă care afecta ordinea și siguranță publică. Vreau să vă spun că trupele speciale au intervenit conform procedurilor. Nu este nicio acțiune de control intern și vreau să asigur cetățenii că orice infractor sau orice persoană care încalcă legea are de suportat orice acțiune care va fi aplicată pentru respectarea legii, a liniștii și ordinii publice în orice bloc, în orice cartier din România.

Bogdan fusese internat la Spitalul Obregia în urmă cu două săptămâni şi externat. Urma tratament acasă. Familia a depus deja plângere pentru abuz în serviciu, lovituri cauzatoare de moarte şi înlesnirea determinării sinuciderii.

Astăzi a fost ridicată din parcarea complexului maşina peste care tânărul a căzut. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Ministrul de Interne, despre intervenția forțelor de ordine în cazul tânărului care s-a aruncat de la etajul 6: "S-a acționat conform procedurilor"