Antena Meniu Search
x

Video Medicul erou care a intrat în flăcări pentru a-și salva pacienții, transferat în Belgia. Tătaru: Suntem prieteni. Este un profesionist

Medicul care era de gardă în secţia cuprinsă de flăcări a sărit să scoată bolnavii din ghearele focului. Cu un preţ însă. A fost grav rănit. Are arsuri pe o mare parte din suprafaţa corpului. El a fost adus la Bucureşti, noaptea trecută, cu o aeronavă militară, iar din Capitală a fost transferat la un spital din Belgia.

de Iulia Mihalache

la 15.11.2020, 14:01

Vezi și
  • Medicul Cătălin Denciu a suferit arsuri grave în încercarea de a-și salva pacienții.
  • Cadrul medical a fost transferat în Belgia.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Cătălin Denciu era de gardă când a izbucnit incendiul în secţia de terapie intensivă. Medicul în combinezon nu a stat pe gânduri nicio clipă. A intrat în foc ca să-i salveze pe bolnavii de COVID-19, ţintuiţi la pat şi conectaţi la aparate. Un gest de curaj care l-a costat scump.

Ovidiu Micu, manger spital Piatra Neamț: "Un cadru medical, care a încercat să-i salveze, este grav rănit. Prezintă arsuri pe mai multe părţi ale corpului".

Diana Cimpoșu, coordonator UPU SMURD Iaşi: "Vom prelua un pacient cu arsuri, pe suprafață mare, 80% din câte mi s-a comunicat".

Medicul a fost transportat cu o ambulanţă la aeroportul din Iaşi. De aici a fost preluat de o aeronavă militară, care l-a adus, după miezul nopţii, la spitalul Floreasca din capitală.

Raed Arafat: "Acum va primi îngrijiri la București până va pleca mai departe însoțit de un medic, cu avionul militar pus la dispoziție, la Bruxelles".

Reporter: "De ce nu a fost transferat în seara asta?"

Ludovic Orban, premierul României: "S-a ales soluția de a fi transportant în condiții cât se poate de sigure. Internarea la spitalul militar Regina Astrid nu se poate face peste noapte, când vrem noi. Nu a fost deloc ușor să obținem acordul pentru a putea interna pacientul la spitalul militar din Belgia".

Aeronava militară a decolat spre Spitalul Militar Regina Maria Astrid din Bruxelles în această dimineaţă.

Ludovic Orban: "Să aibă putere și să reușească să treacă de acest moment de cumpănă".

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: "Suntem și prieteni. Este un profesionist. Colegi de facultate. Își face meseria, după cum am văzut și în această seară, încercând să salveze și acei pacienți".

Nu doar medicul de gardă a trecut prin foc ca să salveze pacienţi. Alte trei cadre medicale au făcut acelaşi lucru.

Irina Popa, purtător de cuvânt ISU Neamţ: "Se presupune că acele trei persoane au intervenit pentru că persoanele care se află la locul de muncă au obligaţia de a interveni în cazul producerii unei situaţii de urgenţă cu mijloacele care le au în dotare".

Este vorba de un medic, o asistentă şi o infirmieră. Aceştia nu au avut nevoie, însă, de internare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Medicul erou care a intrat în flăcări pentru a-și salva pacienții, transferat în Belgia. Tătaru: Suntem prieteni. Este un profesionist