Antena Meniu Search
x

Ionela Prodan, condusă pe ultimul drum. Artista va fi înmormântată astăzi la Cimitirul Bellu

Ceremonia de înmormântare a cântăreţei de muzică populară Ionela Prodan va avea loc joi, la ora 12,00, la Cimitirul Bellu.

Ionela Prodan, condusă pe ultimul drum. Artista va fi înmormântată la Cimitirul Bellu
Ionela Prodan, condusă pe ultimul drum. Artista va fi înmormântată la Cimitirul Bellu - Hepta.ro

Ceremonia de înmormântare a cântăreţei de muzică populară Ionela Prodan va avea loc joi, la ora 12,00, la Cimitirul Bellu.

   Sicriul cu trupul neînsufleţit al artistei a fost depus marţi la capela Cimitirului Bellu, unde sute de admiratori au venit cu buchete şi coroane de flori pentru a-i aduce un ultim omagiu.

   Cunoscuta cântăreaţă de muzică populară Ionela Prodan a murit luni la Spitalul de Urgenţă Elias, la vârsta de 70 de ani.

Ionela Prodan s-a născut la 6 octombrie 1947, la Dăbuleni. A absolvit Liceul teoretic 'Constantin Brâncuşi' din Dăbuleni. A urmat apoi Facultăţile de Filosofie şi de Istorie şi Geografie din cadrul Universităţii din Craiova. A cântat în spectacole organizate pentru românii stabiliţi în SUA, Canada, Australia, Israel. În ţară, Ionela Prodan a participat la numeroase festivaluri de muzică populară, dar şi la diverse acţiuni cu caracter popular.

   La 19 februarie 2004, un spectacol aniversar dedicat cântăreţei, intitulat 'O viaţă de cântec', a fost organizat la Sala Palatului de Ministerul Culturii şi Cultelor, Societatea Română de Televiziune, Societatea Română de Radiodifuziune şi Casa de Discuri Electrecord.

   În anul 2002, i-a fost conferită Crucea naţională Serviciul Credincios clasa a III-a, 'pentru crearea şi transmiterea cu talent şi dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizaţia românească şi universală'. În 2004, a fost decorată cu Ordinul 'Meritul Cultural' în grad de Comandor.

   Ionela Prodan are două fiice: Anamaria, impresar de fotbal, şi Anca, stabilită în America. 

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Ionela Prodan, condusă pe ultimul drum. Artista va fi înmormântată astăzi la Cimitirul Bellu