IPS Teodosie, despre păcatul de a merge la mare: „Dacă nu rămâi în zona cuviinţei, sigur că e păcat. Mi se pare o ruşine, de neacceptat”

De Monica Palade.
Publicat: 05.07.2021, 19:31.
Actualizat: 06.07.2021, 14:15

IPS Teodosie a explicat în stilul său caracteristic în ce condiţii să mergi la mare poate fi un păcat de neconceput.

Răspunzând la întrebarea dacă este păcat sau nu ca un creştin să meargă la mare, arhiepiscopul Tomisului a oferut două situaţii.

„Dacă te duci la mare şi nu rămâi în zona cuviinţei, sigur că e păcat. Am auzit, nici nu vreau să văd, că sunt oameni care merg la mare şi se duc total dezbrăcaţi, cu tot cu copii. Mi se pare o ruşine, de neacceptat”, a spus episcopul în cadrul unei emisiuni de la postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului.

Nu e păcat dacă mergi cu bunăcuviinţă

Citește și:

„Cel care merge pe plajă cu bunăcuviinţă, pentru sănătate nu săvârşeşte un păcat. Cum să fie păcat? E un tratament. Trebuie să meargă omul cu bunăcuviinţă, să-şi ţină mintea în frâu, să privească numai unde se cuvine, să meargă în familie, să nu privească ce nu trebuie şi unde nu trebuie. Nu e păcat dacă mergi pentru sănătate, păstrezi bunacuviinţă şi nu deviezi de la moralitate. Este foarte sănătos şi bine să mergi la mare”, a concluzionat Arhiepiscopul Tomisului.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.