Antena Meniu Search
x

Video IPS Teodosie, la înălţime. Arhiepiscopul Tomisului a sfinţit o biserică din Agigea căţărat într-o nacelă

Înaltpreasfinţitul Teodosie a fost la înălţime, la propriu, duminică. Arhiepiscopul Tomisului a trebuit să sfinţească o biserică din Agigea, dar şi crucile montate nesfinţite pe turla şi pronostasul lăcaşului de cult. 

de Redactia Observator

la 31.10.2023, 08:23

Iar pentru a putea face asta, ierarhul a fost ridicat cu ajutorul unei macarale. Într-un comunicat de presă, biserica a explicat că Înaltpreasfinţitul a avut două metode de a face acest lucru. Prima era ca cele trei cruci să fie coborâte de pe turle, însă asta implica un efort suplimentar şi substanţial atât din partea comunităţii cât şi a constructorului. 

Iar a doua variantă, cea pe care a şi folosit-o, era să fie ridicat în prezenţa unui specialist de la protecţia muncii, cu toate măsurile de siguranţă luate, pentru a sfinţi crucile deja fixate pe acoperişul turlelor. Cu toate astea, momentul a stârnit diferite reacţii din partea celor prezenţi la eveniment.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » IPS Teodosie, la înălţime. Arhiepiscopul Tomisului a sfinţit o biserică din Agigea căţărat într-o nacelă