Antena Meniu Search
x

Irakianul care s-a jucat de-a fabricantul de armament a fost reținut: "Am doar jucării"

Irakianul care s-a jucat de-a fabricantul de armament la imprimanta 3D a fost reţinut, după mai bine de 15 ore de percheziţii. Ancheatorii au găsit în casa lui mitraliere şi grenade. Mustafa Al-Khudairi le-a spus reporterilor Observator că armele ar fi fost de jucărie.

de Redactia Observator

la 09.07.2020, 22:54

Vezi și
  • Mustafa Al-Khudairi susține că armele găsite de polițiști sunt de jucărie
  • Un întreg arsenal a fost confiscat de anchetatori

Reporter: Nu aveaţi arme în casă?

Mustafa Al-Khudairi: Am doar jucării.

Reporter: Ce aveţi? Jucării? Vindeţi jucării?

Mustafa Al-Khudairi: Nu vând jucării, confecţionez jucării.

"Jucăriile" lui Mustafa Al-Khudairi sunt arme mortale, iar explicaţiile sale nu i-au convins pe poliţişti. După 15 ore în care anchetorii i-au scotocit proprietatea, irakianul era convins că îşi va petrece noaptea acasă.

Mustafa Al-Khudairi: ​Nu am arme. Dacă vreţi să facem un interviu, daţi-mi cartea de vizită, vă sun mâine şi facem interviul.

N-a mai apucat. După câteva ore a fost reţinut, iar poliţiştii au făcut inventarul arsenalului.

Ofițer IGPR: S-au găsit foarte multe arme sau corpuri de arme cu caracteristicile celor letale. Foarte multe componente de piese destinate confecţionării de arme, s-au găsit multe elemente de confecţionat explozibil în mod artizanal. Şi mai multe arme de serie provenite din contrabandă.

Concret: zece semi-automate cu glonţ, grenade de mână şi sisteme explozive de rază scurtă şi medie. Greu de crezut dar toate erau scoase la imprimante 3D- 15 în total. Carcasele puştilor le confecţiona din plastic, metal şi un compozit uşor, după proiectele unor arme letale clasice, iar piesele pe care nu le putea construi la imprimantă le lua din puşti clasice, nefuncţionale, aduse ilegal în România. Poliţiştii au confiscat şi două M16 de asalt pe care le-ar fi folosit ca model.

Valentin Burugă, avocatul irakianului: Cele două M16 sunt cumpărate din Germania în mod legal, intrate în România în mod legal şi sunt arme de panoplie.

Fostul ofiţer în armata Irakului susţine prin vocea avocatului său că afacerea era cât se poate de legală.

Valentin Burugă, avocatul irakianului: Din ce ştiu eu el se ocupa de proiectarea armelor de softair. Avea contracte cu firme din America pentru care producea proiectele.

Surse din anchetă contrazic această variantă, spun că Al-Khudairi ar fi proiectat arme letale prin imprimare 3D pentru a le exporta pe piaţa neagră din Irak.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Irakianul care s-a jucat de-a fabricantul de armament a fost reținut: "Am doar jucării"