Antena Meniu Search
x

Povestea Irinei, studentă la Medicină bolnavă de coronavirus. Bunica a murit, ea și părinții s-au vindecat acasă (Video)

La începutul lunii aprilie, Irina Huțuleac, o studentă în anul VI la Medicină, a aflat că ea și familia ei sunt infectați cu noul coronavirus. Tânăra din Sibiu a povestit că a trăit clipe teribile, mai ales după ce bunica ei nu a supraviețuit bolii. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 13.05.2020, 08:59

Irina Huțuleac
Irina a trecut prin momente teribile, după ce ea și familia ei s-au infectat cu noul coronavirus - oradesibiu.ro
  • Irina și părinți ei au refuzat internarea și s-au vindecat acasă.
  • Bunica fetei, infectată cu noul coronavirus, nu a supraviețuit bolii.

Drama Irinei și a familiei ei a început când bunica fetei a început să aibă simptome. Nu se mai putea hrăni și abia putea să se miște.

"Nu ne-am gândit niciunul dintre noi că ar putea fi coronavirus. Peste tot se spunea că trebuie să tușești sec, să ai febră, dar în cazul ei nu a fost vorba de așa ceva. Cel puțin la început. Eu am experimentat o greutate în respirație, tuse seacă, congestie nazală. Nu puteam să respir, aveam nasul înfundat. M-am gândit că e o gripă, o răceală. A fost totul foarte diferit de ce vedeam la televizor”, a mărturisit Irina.

Bunica tinerei a fost diagnosticată pozitiv în data de 7 aprilie și, după 3 zile, a fost internată la Spitalul Municipal Blaj. Avea 82 de ani și nu se cunoștea cu o altă patologie, în afară de o dislipidemie ușoară, care era tratată cu un medicament simplu.

"Pot să spun că avea un grad de obezitate, dar nu morbidă. Nici nu a interacționat cu alte persoane. Noi am încercam să ne protejăm cât mai bine, cum am știut", mai spune tânăra.

Irina și părinți ei au refuzat internarea și s-au vindecat acasă

După ce au aflat că bunica are COVID-19, Irina și părinții ei au insistat să fie și ei testați, iar rezultatele fost pozitive. Au refuzat internarea și s-au vindecat acasă.

"Ne-au întrebat dacă suntem bine și dacă vrem să ne internăm, dar am refuzat, pentru că am crezut și s-a dovedit a fi real, că dacă ne ajutăm unul pe celălalt o să reușim să trecem peste. În cazul nostru a funcționat. Țin să menționez faptul că DSP Alba a sugerat într-o formă mai plăcută, sau nu, că tatăl meu ar trebui să fie internat în mod obligatoriu și că nu se pune problema unui refuz, din cauză că acesta are astm bronșic și plus spitalizări repetate pentru pneumonie din luna decembrie. Doar că acesta a refuzat, din cauza morții bunicii. Nu a putut să accepte, s-a temut prea mult", a povestit Irina, potrivit Ora de Sibiu.

"Greutatea în respirație a fost înfricoșătoare"

Tânăra studentă spune că perioada în care au fost izolați a fost foarte grea.

"Pentru fiecare dintre noi au fost zile în care nu eram capabili să facem absolut nimic. Stăteam și adormeam în poziția în care eram lăsați. Era foarte greu să putem face ceva, să ne deplasăm. Greutatea în respirație a fost înfricoșătoare. Îmi era greu să iau o cană cu ceai, să vreau să beau și să trebuiască să mai trag o gură de aer înainte.

Sau când mâncam, trebuia să iau pauze când mestecam. În plus, aveam junghiuri toracice… nu a fost o glumă. În cazul meu a fost o combinație ciudată între gripă, guturai. A fost ciudat că nu a implicat febră. Niciunul nu am avut", a spus Irina Huțuleac.

Ea a povestit că, în această perioadă critică, cel mai greu i-a fost să-și privească neputincioasă familia, pentru că nu știa ce să facă, cum să-i ajute.

"Îmi era foarte greu să îi văd pe toți la pat, să îi văd că nu pot să se miște", a spus Irina.

Din păcate, bunica fetei nu a supraviețuit bolii. A fost decesul cu numărul 356 la nivel național.

"Am încercat să fim puternici unul pentru celălalt. Noi, restul familiei, ne-am tratat acasă. Consider că am avut noroc", a mai spus Irina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Povestea Irinei, studentă la Medicină bolnavă de coronavirus. Bunica a murit, ea și părinții s-au vindecat acasă (Video)