Antena Meniu Search
x

Islamistii din Caucaz: "Nu avem legatura cu atentatele din Boston. Luptam contra Rusiei!"

"Emirii din Caucaz" au emis un comunicat in care au precizat ca nu au nicio legatura cu atentatele din SUA. "Nu luptam decat impotriva Rusiei, ea este cea care comite crime contra musulmanilor"

Intr-un comunicat postat pe Internet, reprezentantii "Emiratului Caucazian", organizatia radicala islamista cea mai activa de pe teritoriul rus, al carei lider este celebrul luptator de gherila cecen Doku Umarov, a anuntat ca nu este implicata, in niciun fel, in atentatele petrecute saptamana trecuta la Boston.

"Combatantii nostri islamici nu lupta contra Statelor Unite. Ne razboim doar cu Rusia, care nu numai ca este responsabila de ocuparea Caucazului, ci si de comiterea crimlor impotriva fratilor musulmani". "Chiar si impotriva rusilor functioneaza ordinul comandantului nostru Umarov de a nu ataca obiective civile", se mai spune in text. "Sfatuim Statele Unite sa nu cada in jocul serviciilor secrete ruse, care incearca sa arunce vina catre noi".

Surse secrete din FSB (fostul KGB) au precizat ca in urma investigatiilor s-a stabilit ca intre fratii Tarnaev si islamistii ceceni nu exista niciun fel de legatura, primii actionand pe cont propriu. Zvonurile privind o conexiune intre atentatori si cei din Caucaz au aparut dupa ce congresmanul american Micahel McCaul a afirmat ca exista posibilitatea ca in urma cu un an, in Daghestan - republica vecina cu Cecenia - Tamerlan Tarnaev sa fi luat legatura cu oamenii lui Doku Umarov.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Islamistii din Caucaz: "Nu avem legatura cu atentatele din Boston. Luptam contra Rusiei!"