Antena Meniu Search
x

Isterie pe Internet: a picat WhatsApp

Panică pentru milioane de utilizatori ai aplicaţiei WhatsApp, care nu s-au mai putut conecta timp de aproape două ore.

Vezi și

Panică pentru milioane de utilizatori ai aplicaţiei WhatsApp, care nu s-au mai putut conecta timp de aproape două ore. Probleme au fost în mai multe zone de pe planetă, cel mai probabil din cauza unei defecţiuni tehnice, dar administratorii sistemului nu au făcut precizări oficiale. Dacă pentru unii a fost motiv de îngrijorare, pentru mulţi internauţi a fost un motiv de amuzament, iar situaţia a fost descrisă în sute de videoclipuri ironice.

Aplicaţia folosită, la nivel mondial, de aproape un miliard şi jumătate de oameni a dat astăzi eroare. Timp de o oră, mesajele nu au mai fost expediate. Fără să ştie ce se întâmplă, utilizatori din toate colţurile lumii şi-au restartat telefoanele. Însă, încercarea n-a avut efect. 

Pentru internauţi, a fost un prilej de amuzament. Unii au întors sigla cu receptorul în jos, iar alţii au comparat incidentul chiar cu sfârşitul lumii. 

Europa a fost cea mai afectată de problema apărută la sistemul care administrează aplicaţia. Au fost probleme în ţări precum Marea Britanie, Belgia, Italia Spania, Italia şi Finlanda, dar şi în India şi Africa de Sud. În România, unde sunt peste un milion de utilizatori, aplicaţia a devenit nefuncţională puţin după ora 10 dimineaţa. 

Un lucru este cert. Ora fără WhatsApp i-a panicat pe mulţi utilizatori, dar tot ei şi-au dovedit inventivitatea. Pe Twitter s-au dat mii de mesaje sub hashtag-ul whatsappdown, adică, aplicaţia e la pământ. Au curs filmuleţe amuzante. Unele publicaţii internaţionale au scris că servere WhatsApp au fost atacate de piraţii internetului, dar, în lipsa unei reacţii oficiale, specialiştii mizează pe varianta unei defecţiuni tehnice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Isterie pe Internet: a picat WhatsApp