Antena Meniu Search
x

Istoria se repetă! Acestea sunt cele mai GRAVE accidente aviatice

Tragedia din Franţa ne aduce aminte de alte accidente aeriene care au şocat întreaga lume!

Tragedia din Franţa ne aduce aminte de alte accidente aeriene care au şocat întreaga lume!

De-a lungul istoriei, au existat accidente aviatice în care și-au pierdut viața sute de oameni. De departe, cel mai grav eveniment de acest gen a fost cel din Tenerife.

Pe 27 martie 1977, un avion Boeing 747 al companiei aeriene KLM Royal Dutch Airlines s-a lovit de un alt Boeing 747 pe aeroportul din Tenerife. A fost cea mai sângeroasă catastrofă din istoria aviației civile. Nu mai puțin de 574 de persoane și-au pierdut viețile.

Japan Airlines Flight 123

Pe 2 august 1985, un avion de tip Boeing 747, ce aparținea companiei Japan Airlines, s-a prăbușit între Tokio și Osaka. 520 de oameni au murit.

Saudia Flight 163

Pe 19 august 1980, nu mai puțin de 300 de oameni și-au pierdut viețile, după ce un avion ”Tristar” a luat foc pe aeroportul din Riad, Arabia Saudită.

Malaysia Airlines MH370

La mai bine de 9 luni de la producerea accidentului nu s-a recuperat nici măcar o bucăţică din aeronava sau din ce a fost transportat. Efectiv aeronava a dispărut fără urmă iar ceea ce cred eu este ca fie anchetatorii habar nu au unde a ajuns MH370 fie din diferite motive nu vom afla niciodată.

Zborul Malaysia Airlines MH370 a decolat de pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur cu destinaţia Beijing având la bord 227 pasageri şi 12 membri ai echipajului. La 40 minute de la decolare contactul radar a fost pierdut, cam în aceeaşi perioadă în care s-a pierdut contactul radar şi cu Airbus-ul A320 al AirAsia care s-a prăbuşit în decembrie 2014.

Decembrie 2014 – Indonezia – Indonesia AirAsia QZ8501

În 28 Decembrie 2014 un avion al companiei Indonesia AirAsia (subsidiara companiei AirAsia din Malaezia) a dispărut de pe radare în timp ce survola Marea Java, condiţiile meteo la ora producerii accidentului fiind foarte capricioase, echipajul cerând urcarea avionului la o altitudine mai mare. Avionul era unul de tip Airbus A320 folosit de majoritatea companiilor low-cost din Europa şi avea la bord 155 pasageri şi 7 membri ai echipajului.

Momentan cauzele exacte ale accidentului nu se cunosc, cel mai probabil vremea combinat cu posibile erori ale echipajului au fost printre cauze, posibil chiar şi o decompresie explozivă – însă momentan sunt pure speculaţii până la raportul final al accidentului.

Cel mai grav accident aviatic din România este cel de la Balotești, când un Airbus A310 s-a prăbuşit în apropierea localităţii Baloteşti, la 20 de kilometri de Bucureşti, pe 31 martie 1995. Avionul, care intrase cu doar un an în urmă în serviciul companiei aeriene naţionale Tarom, efectua o cursă Bucureşti-Bruxelles, şi s-a prăbuşit la două minute după decolarea de pe aeroportul Otopeni. Atunci, 59 de oameni, pasageri și membri ai echipajului, şi-au pierdut viaţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Istoria se repetă! Acestea sunt cele mai GRAVE accidente aviatice