Antena Meniu Search
x

Istoria Marii Uniri din 1918, proiectată pe Poarta Sărutului din Târgu Jiu

În an Centenar, Marea Unire a fost pusă în scenă într-un loc simbol al ţării noastre. Poarta Sărutului din Târgu Jiu a prins viaţă prin tricolorul şi chipurile eroilor şi personalităţilor care au făurit Unirea, proiectate pe monumentul lui Brâncuşi.

Vezi și

În an Centenar, Marea Unire a fost pusă în scenă într-un loc simbol al ţării noastre. Poarta Sărutului din Târgu Jiu a prins viaţă prin tricolorul şi chipurile eroilor şi personalităţilor care au făurit Unirea, proiectate pe monumentul lui Brâncuşi. Responsabili de acest omagiu au fost câţiva liceeni. Evenimentul s-a încheiat cu un joc de lumini spectaculos.

Un crâmpei din istoria Marii Uniri este pus în scenă de câţiva tineri talentaţi - momentul în care Ecaterina Teodoroiu, născută în Târgu Jiu şi prima femeie sublocotenent din armata română, a murit pe câmpul de luptă acum 100 de ani.

Supriza a fost pregătită de elevii liceelor din Târgu Jiu. Portrete ale personalităţilor care au făcut posibilă Marea Unire, desenate chiar de către ei, au fost proiectate pe Poarta Sărutului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Istoria Marii Uniri din 1918, proiectată pe Poarta Sărutului din Târgu Jiu