Antena Meniu Search
x

Tânăr italian, fost valet, cu 8 clase absolvite, a operat în spitale de top din București. Matteo Politi a făcut zeci de operații estetice

Un tânăr italian, fost valet de parcare, cu doar 8 clase absolvite, a operat în spitale de top din România, Colegiului Medicilor sesizând Parchetul în acest caz.

Un tânăr italian, fost valet de parcare, cu doar 8 clase absolvite, a operat în spitale de top din România, Colegiului Medicilor sesizând Parchetul în acest caz.

Matthew Mode avea doar 8 clase absolvite

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că falsul medic italian a operat în mai multe clinici private din București, deși avea doar un aviz de la Direcţia de Sănătate Publică, în condiţiile în care orice medic străin care practică în România e obligat să obţină avize de la două foruri: Colegiul Medicilor (CMR) şi Ministerul Sănătăţii. Doar ambele acorduri, împreună, sunt valabile. 

Matteo Politi, care se prezenta ca fiind medicul Matthew Mode, a fost angajat în baza unui CV fals impresionant. Potrivit acestuia, el a studiat la UPMC Presbyterian Shadyside Hospital şi la The Johns Hopkins University School of Medicine.

Pe acelaşi subiect
Fals medic italian a operat în spitale de top din București

În realitate, Matteo Politi, un tânăr de 38 de ani din Veneţia, avea doar 8 clase absolvite, iar ultima lui meserie documentată este aceea de valet de parcare. În 2011, Matteo Politi a primit o sentinţă de un an şi jumătate în Italia, cu suspendare, după mai mulţi ani în care a minţit că e medic profitând că avea acelaşi nume de familie cu al unui cardiolog cu o reputaţie bună din Modena: Luigi Vincenzo Politi, potrivit publicației Libertatea.

A făcut zeci de operații estetice în clinici de top din București

Timp de un an, falsul medic a făcut operații estetice în clinici de top din Bucureşti, el operând zeci de oameni.  În CV, italianul a scris că a lucrat la clinicile Euromedical, Prestige, MH Medical Group şi Monza. 

Un fals medic italian a facut zeci de operatii estetice la clinici de top din Bucuresti

“Eu am aflat azi dimineaţă din presă, Ministerul Sănătăţii nu a fost întrebat, dar pot să vă spun că Ministerul nu a dat acea echivalare a acelor diplome. Fără acea echivalare nu putea să obţină de la Colegiul Medicilor avizul de liberă practică. DSP a dat un document pentru codul de parafă, vom vedea exact ce s-a întâmplat, pentru că, repet, eu am aflat azi dimineaţă din presă, nici măcar nu am fost întrebaţi oficial despre acest aspect”, a declarat Sorina Pintea.

Aceasta a adăugat că medicii sunt angajaţi în spitale pe baza unor documente printre care certificatul de liberă practică, diploma echivalată. 

Fals medic italian a operat în spitale de top din București

„Asta înseamnă că a fost lăsat ilegal să opereze, pentru că nu poţi opera doar cu un cod de parafă. Ai nevoie de mai multe documente. Ministerul Sănătăţii, Centrul de resurse umane trimite la universităţile pe care medicul spune că le-a absolvit documente. Cu această echivalare, cu codul de parafă, Colegiul Medicilor dă avizul. Deci cei care-au angajat, l-au angajat ilegal, dar şi aici va trebui să vedem", a precizat Pintea.

Potrivit Libertatea, falsul medic le-a surprins pe asistentele medicale cu care a lucrat pentru că nu cunoştea protocoalele conform cărora, înainte de intrarea în blocul operator, după igienizarea mâinilor, chirurgul trebuie să-şi ţină braţele deasupra taliei, iar palmele deasupra coatelor, pentru minimizarea riscului de infecţie, el intrând cu mâinile în jos.

De asemenea, medicul anestezist care a lucrat cu falsul medic spune cum o operaţie de înlocuire a implanturilor mamare a durat patru ore, faţă de o oră cât durează în mod obişnuit.

Matteo Politi, proprietarul unei firme de apartament

Matteo Politi este unicul asociat al unei firme înregistrate în iulie 2018 în Oficiul Național al Registrului Comerțului.

Firma MH Medical Team SRL are sediul într-un apartament dintr-un bloc de pe strada Obcina Mare, din sectorul 6 al Capitalei.

Potrivit domeniului de activitate, firma este specializată în activităţi de asistenţă medicală, printre activitățile secundare fiind asistenţă medicală generală, asistenţă stomatologică și alte activităţi referitoare la sănătatea umană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Tânăr italian, fost valet, cu 8 clase absolvite, a operat în spitale de top din București. Matteo Politi a făcut zeci de operații estetice