Antena Meniu Search
x

Îţi place ceaiul? Rişti să te intoxici cu plumb. Ce spun cercetătorii

Un studiu efectuat de curând în Canada dărâmă tot ce credeam despre băutura caldă, care ne vindecă de gripă şi răceli. Informaţia şocantă face înconjurul lumii.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Alberta din Canada, multe ceaiuri conţin suficient plumb cât să fie de-a dreptul periculoase pentru femeile însărcinate care beau 3-4 căni pe zi.

Metalele grele sunt considerate ca fiind "o otravă" pentru dezvoltarea neurologică a fetușilor, ale căror creiere sub-dezvoltate sunt deosebit de sensibile la substanțe străine.

Nici cele care alăptează nu sunt ferite de efectele plumbului.

Potrivit studiului, ceaiurile din China au cel mai mare conţinut de plumb. De vină ar fi poluarea degajată de centralele pe cărbune. E urmat îndeaproape ceaiul negru.

La coada topului făcut de canadieni se află ceaiul alb bio din India şi din Sri Lanka. Au cel mai scăzut nivel de plumb.

Intoxicaţia cu plumb, cunoscută medical ca “saturnism”, este o problemă reală de sănătate publică. Această tulburare duce la o scădere considerabilă a coeficientului de inteligenţă, la probleme de comportament sau chiar la epilepsie.

De aceea existenţa plumbului într-o băutură a şocat pe toată lumea.

Sursa: National Post

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Îţi place ceaiul? Rişti să te intoxici cu plumb. Ce spun cercetătorii