Antena Meniu Search
x

Îţi usuci RUFELE pe CALORIFER?! Rişti să te ÎMBOLNĂVEŞTI GRAV

Uscatul rufelor în casă poate fi extrem de periculos, conform unui studiu recent efectuat de cercetătorii scoţieni

Uscatul rufelor în casă poate fi extrem de periculos, conform unui studiu recent efectuat de cercetătorii scoţieni

Cercetarea efectuată de specialiştii de la Mackintosh Environmental Architecture Research Unit a descoperit în foarte multe locuinţe un nivel de umiditate ridicat. Rufele puse la uscat în interiorul caselor erau responsabile pentru o treime din umiditatea înregistrată.

Experţii instituţiei din Glasgow au studiat 100 de locuinţe, descoperind că 87% dintre persoane îşi uscau hainele în interiorul casei atunci când vremea de afară era prea răcoroasă. Rosalie Menon, unul dintre cercetătorii ce au desfăşurat acest studiu, a declarat că majoritatea oamenilor nu conştientizau nivelul ridicat al umidităţii din aer. „Intrând în casele oamenilor am văzut că îşi uscau hainele în sufragerii, în dormitoare, unii îşi decorau la propriu casa cu hainele puse la uscat. Oamenii nu conştientizează că hainele spălate emit doi litri de apă în aer”.

Cercetătorii au concluzionat că 75% din casele studiate prezentau un nivel de umiditate al aerului ce facilita apariţia acarienilor de praf. De asemenea, oamenii de ştiinţă au descoperit că în casele în care hainele erau puse la uscat în interior, nivelul sporilor de mucegai era mult mai mare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Îţi usuci RUFELE pe CALORIFER?! Rişti să te ÎMBOLNĂVEŞTI GRAV