Antena Meniu Search
x

Video Iulian Gherguţ a ajuns în România, nu însă şi acasă. Urmează să fie supus mai multor expertize şi audiat de autorităţi despre ceea ce s-a întâmplat în cei opt ani

Românul răpit de terorişti în Africa, a fost eliberat... după opt ani! Oficialii români anunţă că a fost deja adus în ţară. Iulian Gherguţ a fost răpit în anul 2015, pe vremea când lucra ca paznic la o mină din Burkina Faso. Familia lui a primit ultimele imagini cu el în urmă cu cinci ani, iar de atunci nu a mai primit nicio veste. În tot acest timp, la nivelul statului român a existat o celulă de criză care a continuat negocierile cu teroriştii. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 10.08.2023, 09:26

Vezi și

Oricât de mare este bucuria revederii, autoritățile vor mai amâna momentul până când Iulian Gherguţ se va întoarce la familie. Va mai dura, probabil, o perioadă. Asta pentru ca, potrivit procedurilor, bărbatul trebuie supus mai multor expertize, dar şi unei discuții mai ample în care ofițerii români vor încerca să afle ce s-a întâmplat în cei opt ani cât a fost captiv. 

Iulian Gherguţ va fi supus mai multor expertize 

Nu este exclus ca autoritățile să ceară şi o perioadă de carantină în cazul său. Vestea că se va întoarce a ajuns rapid în toată comuna, iar vecinii se bucură alături de familie şi îl aşteaptă acasă.

În anul 2015, Iulian Gherguţ a fost răpit, după o ambuscadă, iar abia doi ani mai târziu, teroriștii au dat primul semn că bărbatul este în viaţă.

Opt ani mai târziu au decis eliberarea sa, astfel că Iulian Gherguţ se află deja în țară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Iulian Gherguţ a ajuns în România, nu însă şi acasă. Urmează să fie supus mai multor expertize şi audiat de autorităţi despre ceea ce s-a întâmplat în cei opt ani