Antena Meniu Search
x

Ivermectina nu e un medicament care să dovedească eficiența în tratarea Covid, anunță Ministerul Sănătății

Vlad Voiculescu a anunțat, miercuri, că a cerut o opinie de la Agenția Națională a Medicamentului cu privire la Ivermectină, un medicament folosit cu precădere în uz veterinar, însă despre care unii medici susțin că ar fi eficient în tratamentul anti-Covid.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 27.01.2021, 17:14

Ivermectina nu e un medicament care să dovedească eficiența în tratarea Covid, anunță Ministerul Sănătății Vezi și
  • Ministrul Vlad Voiculescu a anunțat că a cerut o opinie de la Agenția Națională a Medicamentului cu privire la Ivermectină.

Ministrul Sănătății a fost întrebat, la o conferință de presă pe tema vaccinării în România, dacă ia în calcul ca, la nivelul ministerului să fie demarate studii cu privire la eficiența medicamentului.

”Am cerut o opinie de la Agenția Națională a Medicamentului”, a spus Vlad Voiculescu.

Ulterior, secretarul de stat Andreea Moldovan a explicat că Ivermectina este un medicament cu efect anti-parazitar, folosit atât în uz uman, cât mai ales în uz veterinar. Pentru oameni, el se folosește sub formă de creme recomandate, de exemplu, în tratamentul pentru acneea rozacee.

”Nu e un medicament care să dovedească eficiența în tratamentul Covid. Studiile sunt inconsistente din punct de vedere științific și considerăm că e un risc de a folosi astfel de medicamente care nu au fost testate”, a mai spus secretarul de stat în MS, Andreea Moldovan.

O cutie cu Ivermectină costă 30 de lei

În multe locuri din ţară, Ivermectina nu se mai găseşte. Oamenii au aflat că în alte state, precum Statele Unite ale Americii, Macedonia sau Bulgaria, se foloseşte în tratarea COVID19, aşa că au dat buzna şi au cumpărat tot ce era pe stoc.

Pe uşa fiecărei farmacii veterinare apare acum un afiş prin care clienţii sunt informaţi că ivermectina se vinde doar pe bază de reţetă de la medicul veterinar.

Farmaciștii și medicii veterinari avertizează că administrarea medicamentului de uz veterinar la oameni este contraindicată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Ivermectina nu e un medicament care să dovedească eficiența în tratarea Covid, anunță Ministerul Sănătății