Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ancheta violenţelor de la proteste continuă. Jandarmeria a făcut o demonstraţie cu gaze în poligon

Ancheta violenţelor de la proteste continuă pe toate palierele. Ministerul de Interne acuză că nu a primit informaţii despre huliganii bine organizaţi. Carmen Dan a cerut scuze celor care au avut de suferit.

de Redactia Observator

la 20.08.2018 , 21:01

Jandarmeria a făcut o demonstraţie cu gaze în poligon. Ancheta violenţelor de la proteste a explodat pe toate palierele. Ministerul de Interne acuză că nu a primit informaţii despre huliganii bine organizaţi.

Carmen Dan a cerut scuze celor care au avut de suferit, iar astăzi Jandarmeria a făcut o demonstraţie în poligon.

Brigada Specială a adus muniţia folosită. Armament neletal, spun ofiţerii. În acest timp însă împotriva militarilor s-au strâns 350 de plângeri. De altfel, şi procurorul care a coordonat până acum ancheta, dar şi magistratul care a fost în piaţă sunt verificaţi.

Vezi și

Grenadă de mână cu corp de cauciuc. Se aruncă la nivelul solului şi are efecte acustice şi lacrimogene. Lovitură cu cartuş de 38 de milimetri. Se trage dintr-un lansator şi are efect iritant - lacrimogen. 

"Ultima gazare a fost dezastru. Te ardea faţa. Tuşesc şi acum. Soţia mea la fel. A fost premeditat atacul. Dacă noi eram acolo calmi, copiii se jucau, desenau", spune Laurenţiu, protestatar. Sunt cuvintele oamenilor care vin, în continuare, să depună plângeri. De astăzi, la Parchetul General. 

Dana Modan, protestatar: "Erau burduşiţi de muniţie, de echipamentele acelea de broască ţestoasă. Deci de la bun început am fost aşa. Ne-au dat de înţeles de la bun început că au venit pregătiţi ca pentru război."

Un război care, după 10 zile, are un raport. Clasificat. Dar din care Ministrul de Interne a dat citire aseară. Şi care începe cu un semn de pace. 

Carmen Dan, ministrul de Interne: "Încep prin a prezenta scuzele mele tuturor acelora care au avut de suferit în urma violenţelor de săptămâna trecută, fie ei civili sau jandarmi militari."

Până acum au fost întocmite 21 de dosare penale. 20 de persoane sunt cercetate. Trei au fost arestate. Şi s-au dat 64 de amenzi contravenţionale.

Carmen Dan, ministrul de Interne: "Au fost identificate cinci situaţii susceptibile de comitere de abuzuri împotriva unor persoane care nu au săvârşit acte de violenţă."

Carmen Dan a explicat, pe ore şi minute, ce s-a întâmplat în ziua protestelor violente. Şi spune că totul a fost coordonat din Piaţă. Din centrul mobil de comandă. Un autobuz cu multe monitoare.

Adrian Creţu, şeful Serviciului Comunicaţii, Jandarmeria Română: "Avem imagini de la toate camerele din jurul Bucureştiului, ne focalizăm pe cele care sunt de interes operativ la momentele de interes."

De aici s-au luat toate deciziile. Somaţii, intervenţii, gaze. O acţiune care a durat... aproape zece ore. 

În tot acest timp, 452 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Dintre care, 33 jandarmi. 70 de persoane au ajuns la spitale. 14 erau jandarmi. În acest moment nimeni nu mai este internat.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Ancheta violenţelor de la proteste continuă. Jandarmeria a făcut o demonstraţie cu gaze în poligon