Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Jandarmeria Română, primele declaraţii după protestele violente de la Piaţa Victoriei. "A fost o intervenţie justificată. S-au făcut 8 dosare penale"

Jandarmeriei Română va face astăzi, la ora 10:15 primele declaraţii după violenţele din timpul protestului de la Piaţa Victoriei.

de Redactia Observator

la 11.08.2018 , 10:57

- Hepta

Oficialii Jandarmeriei Române vor face astăzi, la ora 10:15 primele declaraţii după violenţele din timpul protestului de la Piaţa Victoriei, unde peste 450 de oameni au fost răniţi, între care mulţi jandarmi

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Articolul continuă după reclamă

Potrivit reprezentantului Jandarmeriei, la ora 23.00 prefectul Capitalei a emis ordinul ca Jandarmeria să intervină în forţă. Din acel moment şi până la ora 02.00 s-au luat măsuri astfel încât să fie evacuată zona, a spus purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Române.

"Pe Facebook Se anunţă şi pentru astăzi proteste, însoţite, la fel, de mesaje care incită la violenţă. Pe parcursul zilei continuăm să îi avertizăm pe cei care participă la aceste proteste să fie receptivi la ceea ce le transmitem pentru că se expun unor riscuri. Vor apărea şi aceste persoane agresive care să încerce deturnarea manifestaţiei. Protestatarii paşnici să se delimiteze de cei violenţi, să facă un pas în spate pentru că şi aseara au fost folosiţi ca scut de protecţie de huliganii din spatele lor", a afirmat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti. 

  • S-a impus o ripostă proporţională pentru a restabili liniştea. S-a acţionat în primă fază cu gaze lacrimogene.
  • Prefectul Capitalei a semnat ordinul de intervenţie la ora 23:00. Pentru noi a fost o prioritate ca oamenii de bună credinţă să fie evacuaţi în siguranţă.
  • Grupul de persoane violenţe avea un scop bine stabilit, de a vandaliza zona din Piaţa Victoriei.
  • 33 de persoane au fost duse la sediile de poliţie şi există până la aceastp oră 8 dosare penale.
  • Jandarmii nu şi-au abandonat colegii. Ce s-a întâmplat la acel moment, urmează să aflăm după o investigaţie internă. 
  • Am văzut protestari care au făcut scut în jurul celor doi jandarmi. Violențele au generat consecințe grave.
  • 35 de jandarmi au fost transportați la spital, printre care și colega noastră care a fost bătută cu bestialitate.
  • Există mesaje în mediul online care incită la ură și violență.
  • Dispozitivele pe care le-am adopatat au fost defensive. 
  • Intervenția jandarmeri a fost justificată.
  • 33 de persoane au fost conduse la secție și 8 persoane au dosare penale, pentru infracțiuni de ultraj, tulburarea liniștii publice. 
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Jandarmeria Română, primele declaraţii după protestele violente de la Piaţa Victoriei. "A fost o intervenţie justificată. S-au făcut 8 dosare penale"