Antena Meniu Search
x

Jocurile Olimpice de la Tokyo trebuie "reconsiderate", din cauza eșecului Japoniei de a controla pandemia - raport

Incapacitatea Japoniei de a controla pandemia COVID-19 înseamnă că planurile de organizare a olimpiadelor de la Tokyo ar trebui reconsiderate, au scris experții în sănătate în British Medical Journal.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 16.04.2021, 14:45

Un raport al specialiştilor îndeamnă la amânarea Jocurilor Olimpice din Japonia - Profi Media

Jocurile Olimpice de la Tokyo, din nou în pericol din cauza pandemiei

Jocurile din 2020, deja amânate cu un an, urmează să înceapă în mai puțin de 100 de zile, chiar dacă Japonia extinde măsurile de cvasi-urgență pentru a opri un al patrulea val de infecții. Japonia a prezentat „performanțe slabe” în ceea ce privește controlul transmiterii virusului, alături de o capacitate limitată de testare și o lansare lentă de vaccinare, potrivit comentariului publicat în British Medical Journal miercuri de către experţi în sănătate, citaţi de Reuters.

"Planurile de desfășurare a jocurilor olimpice și paralimpice în această vară trebuie reconsiderate de urgență. Organizarea Tokyo 2020 în scopuri politice și economice interne - ignorând imperativele științifice și morale - este în contradicție cu angajamentul Japoniei față de sănătatea globală și securitatea umană", a scris autorul principal, Kazuki Shimizu, de la London School of Economics.

Comentariul aruncă o îndoială şi la profesioniștii din domeniul medical, care spun că Jocurile Olimpice pot fi desfășurate în siguranță în această vară. Un sondaj efectuat pe mai mult de 1.000 de medici japonezi luna trecută a arătat că 75% credeau că este mai bine să amâne Jocurile, potrivit companiei de recomandare a medicilor Ishinotomo.

Profesorul Universității Kyoto, Hiroshi Nishiura, un consilier pentru răspunsul la pandemie al guvernului, a cerut săptămâna aceasta într-un comentariu al revistei ca autoritățile să amâne Jocurile Olimpice cu un an pentru a permite mai mult timp pentru vaccinarea publicului. Japonia și-a început campania de vaccinare în februarie, mai târziu decât majoritatea economiilor majore. Doar 0,9% din publicul japonez a primit prima doză până acum, comparativ cu 2,5% în Coreea de Sud și 48% în Regatul Unit.

Oficialii olimpici și guvernamentali au declarat că amânarea ulterioară a Jocurilor este exclusă. Premierul japonez Yoshihide Suga a declarat joi că guvernul va face „tot posibilul” pentru a preveni o nouă contagiune înaintea Jocurilor, după ce un oficial al partidului de guvernământ a declarat că anularea evenimentului rămâne o opțiune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Jocurile Olimpice de la Tokyo trebuie "reconsiderate", din cauza eșecului Japoniei de a controla pandemia - raport