Antena Meniu Search
x

JOE BERTI: Acesta este omul care a scapat de ambele explozii: BOSTON si TEXAS

Berti a concurat la Maraton si a terminat cu 30 de secunde inainte de detonarea primei bombe. A revenit in Texas, unde locuieste si a trecut pe langa tragedia din Waco

Pare o poveste de adormit copilasii, dar nu e! Americanul Joe Berti a supravietuit atat atentatelor de la Maratonul din Boston, cat si exploziilor de la fabrica din Waco, Texas. Si asta in numai doua zile!

Berti, 43 de ani, a decis cu numai cateva zile inainte de start sa participe la Maraton. Nu ca profesionist, ci ca amator. Pentru o cauza nobila: strangerea de fonduri pentru copiii cu probleme grave, diagnosticati cu maladii rare.

"Mai aveam putin pana la linia de finis. Simteam ca picioarele nu ma mai ajuta, dar am decis sa termin, nu puteam abandona", declara Joe. Vointa l-a scapat, poate, de la moarte. "Am terminat cursa si, dupa 30 de secunde, am auzit prima explozie. Mi-am dat seama, imediat, ca este o bomba, lucru confirmat de detonarea celei de-a doua. Ce se intampla daca nu terminam si ma opream acolo?" Mai mult, sotia si un grup de prieteni se aflau in public, spectatori. "E clar, e un miracol", a spus Berti. "Nu numai ca eu am scapat teafar, dar sotia mea, aflata la mica distanta de locul primei explozii, nu a patit nimic!". N-a vazut-o la linia de finis. S-a gandit ca aceasta s-a plictisit si a plecat la restaurant, asa cum ii spusese inainte de cursa.

Insa Amy Berti si cateva prietene se aflau la cativa metri de locul primei bombe. Tinea in mana o poza cu Joe si se pregatea sa mearga spre linia de sosire, pentru a-l intampina, cand s-a produs deflagratia. Amy a fost lovita, usor, de cateva bucati de metal. Nimic grav. Dar o femeie aflata la trei pasi de ea si-a pierdut degetele de la mana stanga, iar unul dintre picioare i-a fost pulverizat, efectiv, de la genunchi in jos. Amy a sarit, imediat, sa o ajute. A ramas fara baterie la telefonul mobil. Sotul sau nu stia unde sa o mai caute. Finalmente, dupa patru ore de tensiune, cuplul a ajuns la hotel. Abia cand au vazut imaginile si-au dat seama prin ce trecusera si cat de aproape fusesera de...Trei morti si 180 de raniti.

Texas, trei zile mai tarziu!

S-au intors in Texas, la viata lor de zi cu zi si la cele doua fetite ale lor, de opt si, respectiv, 11 ani.

Joe Berti s-a intors la serviciu. Miercuri, de dimineata, a avut o intrevedere de afaceri in Dallas, care s-a prelungit. Spre seara, a plecat spre casa, pe Interstate 35. Fix in momentul in care trecea pe langa fabrica de ingrasaminte, a auzit explozia si a vazut fumul. "O minge uriasa de foc s-a ridicat spre cer. M-am speriat. Mi-am sunat sotia care mi-a spus ca glumesc, ca nu pot prinde doua explozii in doua zile!"

"Vreau doar sa scap de aceste povesti", a mai spus Joe...Mai in gluma, mai in serios, prietenii au promis ca-l vor intreba de acum de fiecare data ce planuri are pentru urmatoarele zile...Si pe unde trece...

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » JOE BERTI: Acesta este omul care a scapat de ambele explozii: BOSTON si TEXAS