Antena Meniu Search
x

Judecat la 15 ani pentru tentativă de omor. Drogat, bihoreanul a înjunghiat în gât un băiat care refuzase să îngenuncheze în faţa lui

Un adolescent în vârstă de 15 ani din Bihor va fi judecat pentru tentativă de omor după ce, în urna unei dispute cu un alt adolescent, a băgat lama unui briceag în gâtul acestuia. Victima refuzase să îngenuncheze în faţa lui şi să-şi ceară scuze că l-a jignit. În momentul comiterii faptei, tânărul agresor se afla sub influenţa a trei tipuri de substanţe cu efect psiho-activ: medicamente, amfetamină şi cannabis.

de Redactia Observator

la 14.07.2022, 15:27

Băiatul de 15 ani din Bihor era sub influenţa a 3 tipuri de droguri
Băiatul de 15 ani din Bihor era sub influenţa a 3 tipuri de droguri - Profimedia (scop ilustrativ)

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, care au instrumentat dosarul, fapta s-a produs în data de 22 iunie, în jurul orei 20:10, în parcul CET din municipiul Oradea. Anchetatorii au stabilit că băiatul de 15 ani a avut o dispută verbală cu un alt adolescent în vârstă de 16 ani, iar cel dintâi i-a cerut celui de 15 ani să se aşeze în genunchi în faţa sa şi să-şi ceară scuze că l-a jignit.

Agresorul i-ar fi cerut să stea în genunchi şi să-i ceară iertare

"Întrucât persoana vătămată nu s-a conformat şi a rămas în picioare, inculpatul a pus mâna stângă pe umărul persoanei vătămate, iar cu mâna dreaptă în care avea un cuţit tip briceag i-a aplicat o lovitură în zona gâtului, respectiv în regiunea antero-laterală cervicală, provocându-i o plagă tăiată cu dimensiunea de 10 cm şi cu interesare vasculară, leziune care necesită 20-25 zile de îngrijiri medicale dacă nu vor surveni complicaţii”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Procurorii au constatat că în momentul comiterii faptei, agresorul se afla  sub influenţa a trei tipuri de droguri. "Evenimentul s-a produs pe fondul consumului de către inculpatul minor a medicamentelor psihotrope – benzodiazepine (aparţin unei categorii de medicamente cunoscute ca tranchilizante minore),  a drogurilor – methamphetamine (drog psiho-stimulent care cauzează stări de euforie şi excitaţie) şi THC (unul dintre compuşii canabinoizi care au fost identificaţi în planta de canabis, fiind substanţa activă principală din cannabis, întâlnită în drogurile vegetale haşiş şi marijuana)”, precizează sursa citată de news.ro. Dosarul va fi judecat la Tribunalul Bihor. În prezent, adolescentul este arestat preventiv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Judecat la 15 ani pentru tentativă de omor. Drogat, bihoreanul a înjunghiat în gât un băiat care refuzase să îngenuncheze în faţa lui