Antena Meniu Search
x

Judecătoarea Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură

Judecătoarea Camelia Bogdan a fost exclusă miercuri din magistratură. Decizia a fost luată de Consiliul Superior al Magistraturii, secţia pentru judecători în materie disciplinară.

Judecătoarea Camelia Bogdan a fost exclusă miercuri din magistratură. Decizia a fost luată de Consiliul Superior al Magistraturii, secţia pentru judecători în materie disciplinară.

Camelia Bogdan a fost acuzată de incompatibilitate de către Mugur Ciuvică şi astăzi a fost exclusă din magistratură.

Concret, Camelia Bogdan pe vremea în care făcea parte din completul de judecată din dosarul ICA, în care Ministerul Agriculturii se constituise parte civilă a fost sponorizată de acelaşi minister pentru un curs de două săptămâni la Poiana Braşov.

Spătămâna trecută, atât judecătoarea Camelia Bogdan, cât şi Mugur Ciuvică au explicat situația în plenul CSM.

Ședința CSM a avut loc la un an după ce Grupul de Investigații Politice (GIP) a publicat documente care arată că, în timp de judeca dosarul ICA, judecătoarea Camelia Bogdan a primit 10.000 de lei de la Ministerul Agriculturii, parte în dosar. Mai mult, potrivit GIP, judecătoarea a petrecut și un sejur de două săptămâni la Poiana Brașov, tot pe banii ministerului.

Excluderea judecătoarei s-a luat în baza articolului 99 litera b din Legea 303/2004, privind statutl judecătorilor şi procurorilor: Constituie abateri disciplinare: intervenţiile pentru soluţionarea unor cereri, pretinderea sau acceptarea rezolvării intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, altfel decât în limita cadrului legal reglementat pentru toţi cetăţenii, precum şi imixtiunea în activitatea altui judecător sau procuror.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Judecătoarea Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură