Antena Meniu Search
x

Video! Julia, mașina din lemn de frasin contruită de un român, a fost vedetă la salonul auto din Frankfurt

Szabo Peter, din județul Mureș, este sculptor în timpul liber. Din pasiunea lui a prins contur mașina din lemn de frasin care a cucerit un salon auto din Frankfurt. Automobilul a fost botezat după numele soției sale, Julia

Szabo Peter, din județul Mureș, este sculptor în timpul liber. Din pasiunea lui a prins contur mașina din lemn de frasin care a cucerit un salon auto din Frankfurt. Automobilul a fost botezat după numele soției sale, Julia

“Mi-am dorit ceva unicat, cu o structură solidă, totul să fie conceput de mine, să nu iau tiparul de nicăieri. Am ales să fac o mașină din lemn masiv. Nu pot spune că a fost greu, dar a fost o muncă meticuloasă. La partea mecanică m-a ajutat un concetățean pe nume Zsolt Csaba, el fiind atât mecanic, cât și lăcătuș. La caroserie am lucrat singur. Când am căutat pe internet lemnul inițial, am achiziționat trei metri cubi, dar apucându-mă de treabă am văzut că nu a fost suficient, așa că am mai comandat. La prima vedere pare mult, dar când începi să realizezi și să sculpezi în lemn, constați că foarte mult se aruncă până rămâne câte o bucată bună de montat.” spune Peter.

Participarea lui la evenimentul auto din Frankfurt se datorează unui vizitator găzduit la casa de oaspeți, afacere de familie din ultimii ani.

În permanență erau 30-40 de oameni în jurul mașinii. La standurile vecine dacă erau 3-4 oameni la câteva ore. Majoritatea veneau și întrebau curoși dacă într-adevăr mașina e din lemn. Le-am explicat cât de mult am muncit la ea și că e din lemn și toți se mirau.”, spune realizatorul mașinii.

După nenumărate ore de muncă, costul final a fost de 18.000 de euro, însă adevărata valoare a mașinii nu poate fi estimată în bani.

Am numit-o Julia, după soție și este nepreșuită, la fel ca și ea. Încă nu mi-a propus cineva o sumă pentru mașină, dar m-a sfătuit multă lume să nu o vând vreodată nici măcar pentru câteva sute de mii de euro. Valoarea ei este mult mai mare, mai ales în timp, de ordinul milioanelor de euro.”, a mai spus Peter.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Video! Julia, mașina din lemn de frasin contruită de un român, a fost vedetă la salonul auto din Frankfurt