Antena Meniu Search
x

Apelul disperat al unei mame mută birocraţia din loc! Cazul jurnalistei Magda Vasiliu ajunge de pe Facebook direct pe masa Guvernului

Apelul disperat al unei mame porneşte lupta cu birocraţia din sănătate. Jurnalista Magda Vasiliu, care îşi tratează băieţelul bolnav de cancer în Italia, e chemată în ţară ca să beneficieze de concediu medical pentru îngrijirea copilului.

Vezi și

Apelul disperat al unei mame porneşte lupta cu birocraţia din sănătate. Jurnalista Magda Vasiliu, care îşi tratează băieţelul bolnav de cancer în Italia, e chemată în ţară ca să beneficieze de concediu medical pentru îngrijirea copilului.

"Când italienii îi fac copilului meu analize din trei în trei zile ca să se asigure că e totul ok, România, ţara mea, îmi cere acte peste acte, avize şi documente traduse, legalizate", scrie pe contul de Facebook jurnalista Magda Vasiliu.

Jurnalista Magda Vasiliu, al cărei băieţel de opt ani bolnav de cancer este tratat la un spital din Italia, a făcut un apel la normalitate pe Facebook. Aflată lângă patul copilului ei, mama a fost invitată de autorităţile din România să se prezinte personal la medicul de familie dacă are nevoie de concediu medical. Alte două drumuri ar trebui să le facă la direcţia de sănătate publică pentru un aviz şi la medicul oncolog pentru o ştampilă pe dosarul copilului.

În Italia, medicii au tratat copilul româncei fără să aştepte nicio hârtie din România. Deşi mama nu avea la ea nici cardul european de sănătate.

Pe acelaşi subiect

"Funcţionarul de la ghişeu mi-a răspuns simplu: "Doamnă, copilul e tratat oricum. Nu condiţionăm tratamentul de chestiuni birocratice! Staţi liniştită!", adaugă jurnalista pe Facebook.

Apelul disperat al jurnalistei a fost comentat şi rostologit pe reţelele de socializare până la Guvern. Cazul ei e al miilor de părinţi purtaţi pe drumuri.

"Am nevoie doar ca cineva cu putere de decizie să schimbe nişte legi restrictive, făcute parcă la mişto, interpretabile şi care nu-l ajută pe cetăţeanul idiot ca mine, care cotizeaza zeci de ani degeaba!", conchide Magda Vasiliu.

Şeful Casei de Sănătate spune că legislaţia le oferă mamelor concediu medical pentru copiii de peste opt ani, retroactiv şi în lipsă, doar dacă aceştia au un handicap.

MARIAN BURCEA, preşedintele Casei Naţionale de Sănătate:

Îl trecem ca un copil cu handicap pentru că boala este deosebit de gravă, atunci concediul medical intră în regulă din momentul acesta. Sunt legi care trebuie respectate.

Cazul Magdei Vasiliu a ajuns şi pe masa Guvernului

Florian Bodog, ministrul Sănătăţii:

Am luat legătura cu mama copilului în această dimineaţă, situaţia este rezolvată.

Mihai Tudose, premier:

Domnule ministru, haideţi să nu rezolvăm cazuri punctuale, haideţi să rezolvăm sistemul! Sistemul este defect. Rău. De 27 de ani toată lumea şi-a demonstrat capitatatea în a-complica şi mai tare. Haideţi să-l facem un pic mai simplu, dacă se poate!

Ministrul Sănătăţii are la dispoziţie două săptămâni ca să găsească soluţii pentru a scăpa sistemul de sănătate de birocraţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Apelul disperat al unei mame mută birocraţia din loc! Cazul jurnalistei Magda Vasiliu ajunge de pe Facebook direct pe masa Guvernului