Antena Meniu Search
x

După 12 ani de eşec, o româncă a cucerit AURUL la înot pentru România! Claudia Gâdea are doar 14 ani

După mulţi ani de eşec, Claudia a urcat pe podiumul Olimpiadelor Europene, acolo unde a concurat alături de peste 3.000 de sportivi

Vezi și

După mulţi ani de eşec, Claudia  a urcat pe podiumul Olimpiadelor Europene, acolo unde a concurat alături de peste 3.000 de sportivi

După 12 ani, imnul României s-a auzit, din nou, la Olimpiadele de Tineret din Europa. Claudia Gâdea a adus ţara noastră pe podiumul internaţional. Acolo, unde a concurat cu peste 3 mii de sportivi din Europa.

La 14 ani este multiplă campioană naţională. Are şi două recorduri naţionale la viteza de înot. Ultimul, pe care l-a stabilit anul acesta, mai fusese cucerit în urmă cu 27 de ani. Şi nimeni n-ar fi crezut că fata va ajunge atât e departe.

La cinci ani a învăţat să înoate, iar doi ani mai târziu au început şi competiţiile. Primul concurs, prima medalie. De atunci, a fost de neoprit. Are sute de medalii, pe care le ţine într-o cutie, alături de cele ale surorii ei.

Claudia visează să ajungă pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de la Olimpiade, iar pentru asta se antrenează zi de zi. Timp de 6 ore. Şi spune că în bazin se simte cel mai bine.

Sportiva nu are timp să savureze succesul de la Europene. Se pregăteşte pentru Mondialele de Tineret de la Singapore, de la sfârşitul acestei luni. Acolo unde va fi singura fată care participă din partea României şi va concura cu sportive mai mari chiar şi cu 3 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » După 12 ani de eşec, o româncă a cucerit AURUL la înot pentru România! Claudia Gâdea are doar 14 ani